Ultimele tendinte in manichiura

Specialistii in frumusete trateaza unghiile ca parte integranta a seductiei feminine si iti dezvaluie idei noi pentru a obtine o manichiura cat mai atragatoare. O tendinta a acestui an este mentinerea unghiilor in forma naturala. Daca vrei sa ai o manichiura moderna, trebuie sa tii cont de faptul ca unghiile false nu mai sunt pe val, asa ca incearca sa apelezi la ele cat mai rar cu putinta.

Una dintre culorile vedeta ale anului este visiniul inchis. Indiferent de varsta pe care o ai, poti opta pentru aceasta culoare. Visiniul inchis si-a intrat in drepturi in martie si se mentine pe durata intregii veri.

O alta tendinta pentru 2007 este mentinerea manichiurii frantuzesti, considerata eleganta si moderna.

Acest tip de manichiura a fost multi ani in topul preferintelor si ramane si in aceasta vara o expresie a rafinamentului. Desi, in general, este favorita mireselor, manichiura frantuzeasca are avantajul de a se potrivi in orice situatie.

Inventata de americani, manichiura frantuzeasca se realizeaza prin aplicarea ojei albe pe varful unghiei si a unui lac incolor sau in nuante naturale, la baza acesteia. Anul acesta, manichiura frantuzeasca se poarta pe unghiile scurte si rotunjite.

Si vara aceasta sunt in mare voga unghiile decorate. Pentru cunoscatoare, pictura pe ungii nu mai este de mult o noutate si din ce in ce mai multe saloane de infrumusetare ofera acest serviciu.
Daca timpul nu iti permite sa ajungi la salon, dar iti doresti mereu unghii superbe, ai la indemna mai mute optiuni. Fie incerci sa iti realizezi singura o pictura dupa un anumit model, fie alegi o varianta mai simpla - colajele cu diverse modele. In materie de abtibilduri, se poarta florile viu colorate, fluturasii, literele chinezesti, inimioarele si stelutele.

Obtine o manichiura moderna in 8 pasi:

Cu ajutorul unor abtibilduri si sabloane speciale, poti incerca sa iti realizezi singura manichiura mult visata.

Dupa ce ai sters unghiile cu dizolvant, tine mainile in crema emolienta timp de cinci munute. Astfel, mainile tale vor fi hidratate, iar unghiile se vor regenera mai repede.
Daca esti fumatoare, este bine ca cel putin o data pe saptamana sa iti prepari un tratament din suc de lamaie, care te va ajuta sa recapeti culoarea naturala a unghiilor tale.

Pileste unghiile in forma dorita. Este recomandat sa alegi o forma cat mai apropiata de cea naturala, pentru ca unghiile sa nu para false.

Cu ajutorul unei pile de unghii cu patru fete, elimina eventualele asperitati ramase. Evita miscarile de dute-vino si pileste unghia dinspre exterior spre interior.

Elimina cu grija cuticulele si sterge baza unghiilor cu putina apa oxigenata.

Pentru o ingrijire completa, aplica pe unghii un fortifiant pe baza de calciu si lasa-l sa se usuce.

Aplica oja de unghii aleasa ca baza si las-o sa se usuce foarte bine.

Daca optezi pentru abtibilduri, lipeste-le pe unghii si aplica peste ele un strat de lac incolor, pentru a rezista mai mult timp.

In cazul in care ai decis sa folosesti sabloane, lipeste colajul pe unghie si aplica peste el o oja a carei culoare sa contrasteze cu cea aleas ca baza.
Ridica sablonul inainte ca oja sa se usuce. Pentru mai multa rezistenta, poti aplica si un strat foarte subtire de lac incolor.