Pastreaza-ti tenul proaspat cu masti din fructe

Daca in restul anului ai tendinta de a te ocupa mai mult de frumusetea si sanatatea tenului tau, mai ales din cauza temperaturilor scazute, vara, principala tinta este distractia...

Daca in restul anului ai tendinta de a te ocupa mai mult de frumusetea si sanatatea tenului tau, mai ales din cauza temperaturilor scazute, vara, principala tinta este distractia, care imbraca forma bailor de soare, a petrecerilor pe plaja si, bineinteles, a consumului crescut de dulciuri.

In aceste conditii, poti risca sa-ti neglijezi tenul, tocmai cand ai mai mare nevoie sa arati (si sa te simti) perfect. Solutia este simpla si se afla la indemana ta. Doar... deschide frigiderul! Fructele si legumele proaspete nu se transforma doar in salate pline de vitamine, ci ofera si solutii cosmetice excelente.

Stim, ai grija sa iti cureti tenul in fiecare seara, te hidratezi suficient, iar pe plaja nu iti lipseste lotiunea cu factor de protectie.

Insa, oare, este suficient pentru a-ti pastra prospetimea pielii? Tine cont de faptul ca pielea este un organ (cel mai mare al corpului nostru) si, ca oricare alta parte a organismului, are nevoie de nutrienti si ingrijire, indiferent de sezon. Pe langa aportul de vitamine prin alimentatie, lichide, curatarea tenului si protejarea lui de razele soarelui, foloseste saptamanal o masca revigoranta si nutritiva, pentru a te bucura de un ten stralucitor.

Este o conceptie gresita faptul ca doar mastile scumpe, din comert, dau, intr-adevar, rezultate. Le poti folosi pe acestea doar daca iti permiti sau esti foarte comoda.

Iti sugerez totusi sa te bucuri de beneficiile unor masti cosmetice naturale, pe baza de legume sau fructe, care vor furniza tenului tau toate vitaminele de care are nevoie pentru a arata fantastic. In plus, acestea iti sunt mult mai la indemana, sunt ieftine si ofera siguranta, in momentul in care tu insati esti cea care le prepara.

Printre efectele pozitive pe care mastile le au asupra tenului, in functie de ingredientele la care se apeleaza, se numara curatarea si hidratarea, indepartarea excesului de sebum, reducerea iritatiilor, calmarea, hranirea si reimprospatarea tenului, dar si ameliorarea petelor sau stimularea circulatiei.

Desi, in general, sunt o binecuvantare pentru piele, exista anumite situatii cand mastile pentru ten nu sunt indicate.

Iata cand nu ai voie sa-ti aplici o masca:

  •  suferi de o infectie sau o afectiune a pielii
  • suferi de hipersensibilitate a pielii (in acest caz fiind indicat sfatul dermatologului tau)
  • ai tenul ars de soare
  • ai alergie la anumite componente ale mastii
  • tenul prezinta leziuni sau mici rani 

Ce trebuie sa stii:

  •  aplica masca pe toata fata, evitand zona ochilor si a gurii
  •  nu aplica produse de machiaj timp de 3-4 ore dupa ce ai indepartat masca si, de asemenea, fereste-te de praf
  •  nu aplica niciodata masca pe tenul nedemachiat
  •  asigura-te ca masca se potriveste tipului tau de ten si raspunde nevoilor acestuia
  •  incearca, pe cat posibil, sa nu te misti sau sa vorbesti cat timp ai masca pe fata
  •  daca simti arsuri sau mancarimi dupa ce ai aplicat masca, indeparteaz-o imediat
  •  indeparteaza complet masca de pe fata, fara a uita sa aplici apoi o crema hidratanta