Medicamente care pot cauza vergeturi

Odata aparute nu mai scapi de ele... Deprimant, daca te gandesti ca nu le aveai si te-ai trezit oarecum peste noapte cu "brazde" rozalii sau albe. Vrei sa cunosti cauza lor? Stai putin si inventariaza medicamentele pe care obisnuiesti sa le iei. Apoi verifica lista de mai jos si afla care dintre ele pot "stimula" aparitia vergeturilor!

Odata aparute nu mai scapi de ele... Deprimant, daca te gandesti ca nu le aveai si te-ai trezit oarecum peste noapte cu "brazde" rozalii sau albe. Vrei sa cunosti cauza lor? Stai putin si inventariaza medicamentele pe care obisnuiesti sa le iei. Apoi verifica lista de mai jos si afla care dintre ele pot "stimula" aparitia vergeturilor! 

 

In general, lista cuprinde medicatia hormonala, iar in urma unor studii detaliate, cercetatorii enumera cateva dintre aceste medicamente. Aceste reactii adverse nu sunt general valabile, de aceea este nevoie sa consulti un specialist inainte sa incepi un anumit tratament cu hormoni pentru a identifica posibilele efecte negative.


Prednison

A fost cel mai des citat ca fiind principalul factor care a condus la aparitia vergeturilor.

Este prescris pentru lupus, sindromul nefrotic (probleme cu rinichii), bolile de piele, astm si o multime de alte afectiuni. Este un medicament foarte puternic si destul de "neplacut", insa pentru foarte multe persoane este singura optiune care-i ajuta sa treaca prin boala cu care se confrunta si in unele cazuri, chiar sa-i mentina in viata.

Cu toate acestea, se pare ca exista doctori care prescriu acest medicament pentru probleme minore la nivelul pielii (eczema sau psoriazis), iar la finalul tratamentului persoanele respective se pot confrunta cu boli de piele mult mai serioase.

Pentru eczema si psoriazis, pe langa un tratament adecvat prescris de dermatolog, expertii recomanda o cura de detoxifiere a organismului.



Diane 35

Sunt contraceptive pentru femei si exista toate sansele ca acestea sa fie cauza aparitiei vergeturilor. Analizeaza putin cand au aparut ele si daca au vreo legatura cu perioada in care ai inceput sa iei aceste anticonceptionale.


Elocon

Este o crema pe baza de steroizi care este prescrisa in diverse afectiuni ale pielii.


Depo Provera

Sunt contraceptive injectabile care pot stimula aparitia vergeturilor. Este foarte important sa stii ca orice medicament care afecteaza activitatea hormonala este si un potential factor de risc pentru formarea vergeturilor, inclusiv diverse alte metode de contraceptie. De aceea este necesara parerea unui specialist, inaintea de adoptarea tratamentului.
 

Corticosteroizii, cum ar fi metil-prednison.


Remedii naturiste impotriva vergeturilor

1.
Consuma foarte multa apa, deoarece aceasta mentine elasticitatea pielii si previne aparitia vergeturilor.

2. Adopta un regim alimentar echilibrat ca sa eviti acumularea kilogramelor in plus. Este vital sa fii atenta la alimentele pe care le consumi, deoarece cresterea in greutate poate determina aparitia vergeturilor.

3. Masajul efectuat pe zonele afectate de vergeturi poate constitui un remediu excelent si usor de efectuat acasa. Foloseste uleiul de masline, uleiul de seminte de in sau vitamina E capsule uleioase.

4. Adopta un program de exercitii fizice pe care sa le efectuezi cu regularitate.

5. Aplica putin unt de cacao peste vergeturi; este un tratament eficient.

6.
Amesteca 1/2 cana lingura ulei de masline, 1/4 cana gel de aloe vera, lichidul din 6 capsule de vitamina E uleioase si cel de la 4 capsule de vitamina A. Se pastreaza in frigider si se aplica zilnic peste zona afectata.

Articole utile
Incredibila crema antivergeturi
Cum atenuam vergeturile?