Frumusețe: Cum să-ți schimbi ritualul de îngrijire în funcție de vârstă

Vârsta este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când cauți produse pentru ritualul tău de îngrijire. Una dintre cele mai frecvente greșeli care îți pot afecta tenul este atunci când folosești produse care nu sunt adecvate vârstei tale. De aceea, este important să știi cum trebuie să-ți schimbi ritualul de beauty în funcție de anii din buletin.

Frumusețea ta la 15-20 de ani

În adolescență, organismul tău trece prin schimbări hormonale importante, iar acest lucru se poate vedea și la nivelul tenului, mai exact te poți confrunta cu o acnee păcătoasă și cu puncte negre. De aceea, ritualul tău de îngrijire ar trebui să se concentreze foarte mult pe curățarea tenului.
Încă nu este cazul să folosești produse antiaging, dar este foarte important să folosești un gel de curățare a porilor, un demachiant adaptat tipului tău de ten, o loțiune tonică revigorantă și o cremă hidratantă de calitate.

Frumusețea ta la 20 de ani

De la 20 de ani în sus, ritualul de îngrijire nu va fi doar pentru întreținerea tenului, ci și pentru prevenirea îmbătrânirii premature. Practic, așa cum îți îngrijești tenul la 20 de ani, așa va arăta la 50 de ani. Pe lângă pașii esențiali ai ritualului de îngrijire din perioada adolescenței, acum trebuie să mai adaugi ceva: crema cu factor de protecție.

Fie iarnă cu -20 de grade Celsius, fie vară cu +30 de grade Celsius, fie cer înnorat, fie ploaie, fie ninsoare, fie caniculă, tenul tău are nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete, care de la an la an sunt mai puternice și mai nocive.
Crema cu SPF trebuie aplicată în fiecare dimineață, pentru a preveni apariția ridurilor și îmbătrânirea pielii.

Frumusețea ta la 30 de ani

Foarte multe femei încep să se simtă frumoase abia la 30 de ani, deoarece nu mai pun atât de mult accent pe machiajul încărcat, ci pe machiajul natural, și acordă din ce în ce mai multă atenție ritualului de îngrijire. Tocmai de aceea, par că înfloresc de la o zi la alta.

Pe lângă pașii esențiali de îngrijire de la 20 de ani, la 30 de ani este foarte important să îmbrățișezi cu drag exfolierea pielii, pentru că epiderma își pierde în mod natural luminozitatea, iar regenerarea celulară este mai lentă. De 2-3 ori pe săptămână, pielea trebuie exfoliată cu un produs natural blând, cum ar fi zațul de cafea, bicarbonatul de sodiu sau zahărul brun.

De asemenea, din când în când este bine să apelezi și la tehnicile cosmetice de exfoliere a pielii, care stimulează în profunzime regenerarea celulară și îți întineresc fața.

În ritualul zilnic de îngrijire a tenului ar trebui să introduci cremele cu acizi alfa hidroxilici, dar și cremele antirid pentru zona ochilor.

Frumusețea ta la 40 de ani

În cea de-a 4-a decadă a vieții, pielea tenului își pierde automat din suplețe și fermitate, din cauză că organismul nu mai produce la fel de mult colagen, iar în lipsa acestor "pernuțe" tenul este asaltat de riduri.
În plus, te poți confrunta și cu pete pigmentare. Ritualul de îngrijire la această vârstă ar trebui să includă și cremele cu retinol, care păstrează suplețea pielii.

Frumusețea ta la 50 și 60 de ani

La 50 și la 60 de ani, serurile si produsele cu acid hialuronic devin esențiale, însă ele nu sunt suficiente pentru a menține pielea tânără, așa că este nevoie să apelezi și la tratamentele cosmetice antiaging.

Nu uita că pentru a avea un ten mereu tânăr și fresh ritualul de îngrijire trebuie completat cu o dietă echilibrată, sport și hidratare