Cinci intrebari si un singur raspuns: o piele frumoasa si sanatoasa

Fiecare femeie este preocupata de aspectul pielii sale, incercand sa prelungeasca momentul in care se vor face resimtite efectele trecerii timpului si evitand aparitia acneei, petelor si a altor probleme inestetice. Iata cateva intrebari pe care, cu siguranta, ti le-ai pus la un moment dat si pentru care vei gasi astfel raspunsul...



Multe persoane constata ca, pe masura ce inainteaza in varsta, incep sa le apara pete pe brate, iar culoarea acestora variaza de la maro deschis pana la maro inchis. De asemenea, pot fi localizate si in alte zone ale corpului, cum ar fi tamplele sau fruntea. Cauza aparitiei lor o constituie dezechilibrul cantitativ al unui pigment din epiderma, care se numeste melanina.

Pentru remedierea problemei, poti folosi creme pe baza de hidrochinina, care contribuie la reglarea nivelului de melanina din tesuturile pielii. In interval de 6-8 saptamani, problema se va rezolva, si petele vor disparea. De asemenea, este indicat sa aplici zilnic o crema de protectie pe maini.



Nu este cazul sa intri in panica. Ceea ce ti se intampla este asa numita "masca de sarcina" (cloasma), vizibila in a doua perioada de graviditate. Se manifesta prin pigmentarea intensa a fruntii, a obrajilor si a portiunii din jurul gurii, fiind cauzata de modificarile hormonale si influenta luminii. In majoritatea cazurilor dispare de la sine, dupa cateva luni de la nastere.



Este important sa stii ca epiderma de pe gat este cea dintai care resimte efectul trecerii timpului. Acest lucru se datoreaza mai ales deficitului de glande sebacee din aceasta zona. Obisnuieste-te sa folosesti, seara si dimineata, un demachiant cu textura usoara, iar apoi aplica un strat de crema - aceeasi pe care o folosesti si pentru ten.

Pentru improspatarea epidermei si recapatarea stralucirii, foloseste saptamanal un gel exfoliant bland, iar in fiecare seara, maseaza pielea gatului cu iaurt - lasa-l sa actioneze jumatate de ora si spala-te cu apa calduta. De asemenea, este util sa folosesti o crema antirid.



Pentru a preveni si combate acneea din aceste zone ale corpului, foloseste o lotiune cu proprietati de exfoliere. De asemenea, este utila si o masca pe baza de argila, care are rol astringent si elimina impuritatile. Las-o sa actioneze 10 minute si spala-te cu apa calduta. In timp, pielea isi va recapata stralucirea naturala, iar leziunile acneice vor disparea.



Orice schimbare survenita in aspectul sau dimensiunea unei alunite trebuie semnalata imediat medicului. Pentru a sti la ce anume este bine sa fii atenta, retine asa-numitul "ghid ABCD", in care: A (asimetrie), B (aspect neregulat), C (culoare modificata - nuanta poate deveni mai inchisa sau mai deschisa), si D (diametru schimbat - alunita se mareste).