Chiar putem scapa de celulita!

Cand te gandesti la celulita, te gandesti la o lupta continua cu acel aspect inestetic al pielii. Dar dincolo de masajele chinuitoare de care poti avea parte in unele saloane de infrumusetare, exista tratamente, terapii si schimbari ale stilului tau de viata care au rezultate reale.

Cand te gandesti la celulita, te gandesti la o lupta continua cu acel aspect inestetic al pielii.

Dar dincolo de masajele chinuitoare de care poti avea parte in unele saloane de infrumusetare, exista tratamente, terapii si schimbari ale stilului tau de viata care au rezultate reale.

Alimentatia este punctul de plecare. Pentru ca celulita se formeaza din cauza acumularilor de toxine, urmatoarea intrebare logica este cum ajung aceste toxine in organism.


Principalele alimente care ne "intoxica" organismul si care pot provoca afectiuni mult mai grave decat celulita sunt alimentele de origine animala.

"Celulita poate fi prevenita", ne spune Dr. Rudolf Weyergans, medicul care a revolutionat tratamentul celulitei, creand Teoria diferentiata asupra celulitei. "Ce trebuie sa facem este sa mancam mai putina carne si, in general, mai putine proteine de origine animala", declara pentru Eva.ro medicul supranumit Regele celulitei, fondatorul Weyergans High Care.

Teoria diferentiata asupra celulitei


Dar din moment ce raul a fost deja produs si celulita este instalata si nu da semne ca ar vrea sa plece, este necesara o abordare speciala.

Pe baza unei cercetari de peste 30 de ani in domeniu, medicul Rudolf Weyergans a elaborat Teoria diferentiata asupra celulitei. Aceasta presupune existenta unui tratament complex, compus din trei etape.

"Teoria diferentiata asupra celulitei este rezultatul a peste 30 de ani de experienta in domeniul limfologiei si cosmetologiei. Este o teorie dezvoltata pe baza dovezilor, fiind aplicata in peste 40 de tari", spune medicul.

Prima etapa consta in stimularea sistemului limfatic. "Celulita este o problema de ordin limfatic. Toxinele sunt depozitate in celulele grase si pentru a fi eliminate, depind in totalitate de sistemul limfatic. Acest lucru inseamna ca avem nevoie de reactivarea sistemului limfatic pentru a elimina toxinele din organism", declara Dr. Rudolf Weyergans.

"Al doilea pas consta in activarea metabolismului, pentru ca organismul sa poata functiona iarasi in mod adecvat", adauga medicul.

"Ultimul pas este reprezentat de redobandirea fermitatii tesutului conjunctiv, care poate fi obtinuta prin activitate musculara, deci prin miscare!", conchide Dr. Weyergans.

Tratamente pentru acasa versus tratamente specializate


In ceea ce priveste tratamentele specializate, medicul ne sfatuieste, ca in cazul in care apelam la ele, sa optam pentru 10 - 15 sedinte, fiecare incluzand trei proceduri, timp de maximum doua ore.

Daca tot esti dispusa sa aloci o anumita suma de bani tratarii celulitei intr-un centru specializat, asigura-te ca vei duce tratamentul la bun sfarsit. Numai una sau doua sedinte nu te pot ajuta.

Pe de alta parte, si tratamentele pentru acasa (masaj, impachetari, creme si lotiuni speciale) pot fi benefice in reducerea sau chiar eliminarea celulitei. "Acestea sustin si pastreaza rezultatele pe care le-ai obtinut", declara Dr. Weyergans.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă