Cât de des trebuie să-ţi schimbi produsele de toaletă şi cosmeticele

Ştiai că lama de ras nu trebuie să o foloseşti mai mult de cinci săptămâni, deoarece ea dezvoltă bacterii care îţi pot afecta pielea.

Produsele de toaletă şi cosmeticele trebuie verificate constant pentru a nu le folosi după data de expirare. Specialiştii avertizează că aceste produse sunt foarte periculoase după ce au depăşit termenul de valabilitate şi multe pot să favorizeze apariţia unor afecţiuni dermatologice. În special produsele cosmetice pentru ochi sunt mai periculoase, din cauza faptului că este o zonă foarte sensibilă şi predispusă la diverse infecţii.

De exemplu, anumite produse îşi pot prelungi viaţa doar dacă sunt uscate în prealabil şi ţinute într-un mediu uscat, nicidecum în baie unde este umezeală.

Un asemenea produs este lama de ras pe care o poţi folosi mai mult de 5 săptămâni doar dacă ai grijă ca de fiecare dată după ce ai utilizat-o să o lasă la uscat înainte de a-i pune capacul protector. Trebuie să o usuci în cameră, nicidecum în baie.

Priveşte mai jos infografia realizată de specialiştii de la publicaţia Huffington Post şi care te va ajuta să faci o selecţie între produsele de toaletă şi cosmeticele pe care le foloseşti.