5 secrete pentru picioare supersexy

Vara nu este departe şi trebuie să ne pregătim din timp pentru a arăta bine, mai ales că ţinutele uşoare dezvelesc tot mai mult. Pentru a purta fustele şi rochiile preferate, picioarele tale trebuie să arate impecabil. Tonifiate, fără celulită şi bronzate discret. Cum obţii toate acestea? Urmează aceste sfaturi şi nu vei mai fi complexată de aspectul picioarelor tale.

1. Picioare suple şi frumoase


Ştim că alimentaţia şi activitatea fizică sunt un "must" când vine vorba de o siluetă frumoasă. Consumul ridicat de fructe şi legume şi redus de grăsimi ne ajută nu numai să prevenim celulita dar şi să scăpăm de surplusul de kilograme inestetic. Şi cum primăvara a sosit este păcat să nu profităm de fructele şi legumele de sezon. În plus, vremea frumoasă trebuie să ne motiveze să petrecem mai mult timp în aer liber şi să facem mişcare.

Fie că optăm pentru plimbări lungi prin parc, jogging, mers pe biciletă sau cu role, silueta şi organismul nostru are numai de câştigat. Nu uita! Mersul pe jos face piciorul frumos!

2. Un plus de catifelare


Fie că optezi pentru ceară, aparat de ras sau creme, trebuie să scapi de părul nedorit. De asemenea, răsfaţă-ţi picioarele cu creme hidratante pentru a deveni catifelate şi frumoase.

3. Picioare umflate? Soluţii


Dacă îţi petreci mult timp în picioare sau te confrunţi deseori cu senzaţia de picioare grele şi umflate, urmează sfaturile:
  • Limitează consumul de sare. Sarea favorizează retenţia de lichide;
  • Picioarele sus. Întinde-te pe spate, ridică picioarele şi stai în această poziţie timp de 10 - 15 minute;
  • Foloseşte ciorapi elastici pentru că îmbunătăţesc circulaţia sângelui;
  • Urmează un program de exerciţii. Activitatea fizică ajută circulaţia;
  • Scapă de kilogramele în plus. Greutatea în exces afectează circulaţia lichidelor din corp;
  • Evită să stai prea mult timp aşezat. La fiecare 1 - 2 ore, ridică-te şi fă o mică plimbare;
  • Dacă te afli sub tratament, discută cu doctorul tău despre medicaţie. Anumite medicamente pot avea drept efect secundar umflarea picioarelor.

4. Cât mai mulţi centimetri... la tocuri


Deşi nu este recomandat pentru sănătatea picioarelor să încălţăm zilnic pantofi cu toc, din când în când putem să ne "alungim" picioarele cu ajutorul tocurilor. Ce poate fi mai sexy decât combinaţia fustă scurtă şi tocuri? Nu exagera însă. Medicii ortopezi avertizează că purtarea regulată a tocurilor poate provoca dureri de spate şi afecţiuni ale picioarelor.

5. Un strop de bronz pentru un look sexy


Chiar dacă mai sunt câteva luni până la sezonul estival, asta nu înseamnă că nu putem avea picioare sexy şi bronzate. Dacă nu te încântă ideea de a merge la solar, oferă culoare picioarelor tale cu ajutorul cremelor sau spray-urilor autobronzante. Foloseşte-le cu moderaţie!