Unghii din acryl, lentile si extensii - frumusete falsa?

Vrei sa ai par des si frumos, unghii lungi, gene seducatoare, ochii albastri sau verzi. Pentru toate aceste dorinte gasesti cate o solutie oferita de industria frumusetii. Aceste solutii sunt extensiile de par, unghiile din acryl, genele false sau lentilele de contact colorate.

Vrei sa ai par des si frumos, unghii lungi sau gene seducatoare. Pentru toate aceste dorinte gasesti cate o solutie oferita de industria frumusetii. Aceste solutii sunt extensiile de par, unghiile din acryl sau genele false.

Avantajele sunt evidente: ai par lung instant, fara sa astepti anii la randul sa creasca, ai o manichiura perfecta in maxim o ora si gene voluminoase in numai cateva minute.


Dar dincolo de aceste avantaje, exista si parti mai putin placute ale acestor metode de infrumusetare "artificiala".

Partea cea mai proasta este aceea ca folosind frecvent astfel de metode, iti deteriorezi grav frumusetea naturala.



Gasesti mai jos cateva dintre dezavantajele unor astfel de modalitati de infrumusetare.

Unghii din acryl


Daca sunt aplicate corect, unghiile din acryl nu pun mari probleme. Cu toate acestea, unghiile false aplicate gresit si folosite pentru o perioada lunga de timp pot afecta serios unghiile naturale.

Cea mai des intalnita problema este infectia micotica ce se poate dezvolta in spatiile ramase goale dintre unghia naturala si cea din acryl.

Folosirea unghiilor false pe o perioada indelungata poate afecta cresterea naturala a unghiilor, ducand la deformarea grava a acestora.
In unele cazuri pot aparea dermatite la nivelul pielii din jurul unghiilor.


Extensiile de par


Este extraordinar sa ai par lung si des dintr-o data, fara niciun pic de efort. Extensiile pentru par sunt cele care iti permit asta, dar la un pret destul de mare.

Chiar daca sunt aplicate corect, extensiile de par pot cauza o problema serioasa numita alopecie de tractiune.

Aceasta inseamna smulgerea firului de par din radacina si aparitia zonelor de calvitie. In unele cazuri este ireversibila, dar daca este tratata la timp problema se poate remedia.


Numeroase vedete care folosesc frecvent extensiile de par au avut aceasta problema.
Un caz recent este supermodelul Naomi Campbell, care in timpul unei sedinte foto si-a dezvaluit parti din scalp fara nici un fir de par.

Gene false


Genele false sunt ideale pentru evenimente speciale si nu sunt periculoase pentru ochii si genele tale naturale daca le folosesti cu moderatie. Evident, problemele apar cand folosesti genele false o perioada indelungata sau cand nu sunt aplicate corect.

Exista doua tipuri principale de gene: gene in banda, pe care le fixezi cu un adeziv pe linia genelor tale naturale, si cele fir cu fir, care pot fi aplicate numai in saloanele de infrumusetare.

Efectele negative ale acestei metode de infrumusetare sunt alergiile, infectiile sau caderea masiva a genelor naturale.


Daca aplicarea este incorecta, poti avea surprize neplacute, precum pierderea genelor tale naturale sau degradrea acestora.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă