Trucuri pentru un ten perfect

Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un...

Intreaba oricare femeie, de orice varsta, daca si-ar dori sa perfectioneze aspectul tenului sau si vei auzi un "da" raspicat. Bineinteles, raspunsul este intotdeuna acelasi: o viata sanatoasa, o dieta echilibrata, multe lichide, exercitii, etc - toate acestea contribuie la mentinerea sanatatii si frumusetii tenului tau. Dar cand vrei solutii rapide, tot fardurile sunt cel mai la indemana si iti sar in ajutor. Iata cum sa le folosesti pentru ca tenul tau sa arate impecabil.



Desi exista diferente cu privire la ceea ce isi doresc femeile cand vine vorba de frumusete, pana la urma toate femeile isi dorec ca tenul lor sa arate perfect, fara nicio imperfectiune. Vestea buna este ca aceasta dorinta a femeilor nu este imposibil de indeplinit. Care sunt secretele? Cu ajutorul corectorului potrivit, a unui fond de ten foarte bun si o pudra, orice femeie poate avea un ten frumos.



Pentru inceput trebuie sa fii sigura ca fondul de ten, corectorul si pudra pe care le vei folosi au la baza tonuri galbene. Orice femeie, indiferent de culoarea naturala a tenului sau, are tonuri de galben in culoarea pielii sale. Iata care sunt pasii catre un ten de invidiat:



In primul rand, foloseste corectorul pentru a ilumina zonele intunecate de sub ochi. Alege un baton corector moale, cremos, cu nuante de galben la baza, dar care sa fie cu un ton mai deschis decat culoarea pielii tale. Aplicat sub ochi, indiferent daca ai cearcane sau nu, corectorul te va face sa pari mai odihnita si va da un aspect luminos ochilor tai.

Cum procedezi?
Pregateste-ti pielea din jurul ochilor pentru aplicarea corectorului cu o crema pentru ochi, care va ajuta la o mai buna aderenta si va impiedica patrunderea corectorului in iteriorul ridurilor fine, amplificandu-le astfel.
Aplica putin corector pe pleoape si in colturile interioare ale ochilor. Intinde corectorul delicat cu degetele, fara a apasa prea tare. La final, daca tot mai poti observa liniile inchise la culoare din jurul ochilor, mai aplica putin corector, dar este foarte importat sa nu exagerezi pentru ca efectul va fi total opus.

Ce trebuie sa eviti?
Evita corectoarele care sunt prea deschise la culoare, sunt albe sau roze.
Nu folosi corectorul pentru a acoperi petele rosii. Corectorul este de obicei mai deschis la culoare decat pielea ta si, prin urmare, folosindu-l asupra petelor rosii, nu vei face altceva decat sa le scoti si mai mult in evidenta.



Fondul de ten este principalul tau instrument in obtinerea unui ten neted, perfect. Ca si in cazul corectorului, fondul de ten cu tonuri galbene arata natural pe aproape toate nuantele de piele.

Cum procedezi?
Pentru inceput, gaseste un fond de ten cu o formula care se potriveste nevoilor pielii tale, dar si stilului tau de viata.
Testeaza-l pe fata, nu pe dosul palmei, si verifica reflexiile pe care acesta le are la lumina naturala. Daca nuanta este potrivita, fondul de ten nu va putea fi observat. Aplica punctat fondul de ten pe zonele care au nevoie sa fie acoperite. Intinde cu degetele sau cu o discheta pentru machiaj, pana cand acesta este perfect intins.

Ce trebuie sa eviti?
Fondurile de ten cu tenta roz arata "fals" pe toate nuantele de piele. De asemenea, daca trebuie sa folosesti fond de ten si pe gat pentru a nu se observa diferenta, nu folosesti nuanta care trebuie.



Un strat foarte subtire de pudra va fixa fondul de ten si corectorul, va elimina umbrele si va contribui la pastrarea machiajului pe durata intregii zile.

Cum procedezi?
Cauta o pudra cu o textura fina, usoara.
Foloseste o pensula de mici dimensiuni sau o discheta pentru a o aplica sub ochi, in zona in care ai aplicat corectorul. Pentru a fixa fondul de ten, foloseste o pensula de dimensiuni mai mari.

Ce trebuie sa eviti?
Fereste-te de pundrele translucide, care te fac sa pari mai batrana si formeaza umbre pe fata.