Tenul tau este pregatit de petrecere?

Intr-o lume ideala, am avea cel putin o zi la dispozitie pentru a ne pregati asa cum se cuvine in vederea unei aparitii stralucitoare si epatante la petrecerea la care suntem invitate. Ce ar urma sa spun acum, ca "idealul nu poate fi atins"? Da, daca n-am vorbi despre Sarbatorile de iarna, incarcate de magie si de miracol, asta ar urma sa spun. Dar macar o data pe an, ne putem permite luxul de a crede intr-o lume ideala. Si de a porni de la premisa unei zile intregi dedicate in exclusivitate ingrijirii tenului.

Pentru inceput, pregateste-ti o baie de aburi pentru ten, cu apa fierbinte in care ai picurat cativa stropi de ulei aromat. Urmeaza, in mod firesc, procedura de exfoliere, cu un produs bland, care are si proprietati de hidratare. Dupa ce te clatesti cu apa calduta, din abudenta, ofera-ti un masaj al tenului, gatului si decolteului - exista mici capsule speciale pentru acest lucru, care contin un extract imbogatit cu vitamine si compusi ce relaxeaza epiderma si o hranesc in profunzime.

Pasul urmator consta in aplicarea unei masti potrivite pentru tipul tau de ten. Dupa indepartarea acesteia, foloseste o crema hidratanta si un gel pentru conturul ochilor. Bineinteles ca nu vei neglija restul corpului, care va beneficia, in linii mari, de acelasi tratament - exceptand baia de aburi.



Totul a iesit asa cum iti doreai: ai aratat absolut fabulos si te-ai distrat de minune. Cand ajungi acasa, spre dimineata, esti atat de obosita incat ai fi in stare sa te culci imbracata - cat despre demachiere, nici nu mai vorbesc! Dar stii si tu ca ar fi o greseala sa adormi cu tenul incarcat de machiaj.

Asa incat, daca stii ca esti mai lenesa de felul tau din acest punct de vedere, incearca sa te pacalesti: pune-ti la indemana, pe noptiera, servetele umede, special concepute pentru demachiere. Intinde-te in pat si trece-ti servetelul pe chip. Asta chiar n-ar trebui sa fie greu!

A doua zi, demachiaza-te "ca la carte" si daca este cazul, aplica si o masca de revigorare a tenului. Pentru ochi umflati, remediul este simplu: doua felii de castravete proaspat, aplicate pe pleoape. De asemenea, este de preferat sa consumi multe lichide (apa, sucuri naturale), pentru o noapte de distractie, intr-un mediu probabil "poluat" de fum de tigara si pe fondul bauturilor alcoolice consumate, te deshidrateaza.