Sfaturi pentru o manichiura reusita

Nu intotdeauna ai timp sa ajungi la salon pentru o manichiura profesionista si, chiar daca iti permiti acest mic "rasfat", ar trebui sa stii care sunt regulile generale de intretinere a unghiilor pentru ca manichiura ta sa fie impecabila si peste o saptamana sau - de ce nu - si peste zece zile. "Lista" de reguli nu este prea lunga si nici acestea nu sunt greu de urmat.

  • Inmoaie cuticulele, cu ajutorul unei creme de maini sau chiar cu balsam de buze. In cazul in care pielitele sunt aspre, manichiura nu-ti va reusi - va fi inestetica si neuniforma.


  • Este de preferat sa-ti tai unghiile in forma rotunda sau ovala; unghiile patrate vor arata putin mai ciudat atunci cand vei folosi oja - cu atat mai mult daca este intr-o culoare inchisa.


  • Inainte de a-ti face manichiura, sterge-ti unghiile cu dizolvant, chiar daca nu ai folosit oja in prealabil; este o masura recomandata pentru ca stratul de sebum ramas pe unghii dupa aplicarea cremei de maini nu va permite aderenta perfecta a lacului de unghii.


  • Nu folosi dischete demachiante din bumbac pentru a-ti sterge unghiile, pentru ca vor ramane, inevitabil, mici particule pe suprafata unghiei.
    Cel mai bine este sa recurgi la unul dintre bureteii aceia simpatici pe care-i folosesti pentru machiajul ochilor.


  • Ai grija ca stratul de oja sa ajunga inclusiv pe partea interioara a unghiei (la extremitatea superioara). In felul acesta, unghia se va intari si nu va mai fi expusa riscului ciobirii sau rupturii.


  • Indiferent de ceea ce scrie pe recipient, ar trebui sa tii cont de faptul ca lacul de unghii necesita treizeci minute pentru a se usca pe deplin. Da, ai citit bine - numai dupa jumatate de ora poti fi sigura ca acesta nu se va sterge in mod enervant si inestetic, in cazul in care-ti vei folosi mainile.


  • Daca ti se intampla sa se rupa o unghie, cel mai bine este sa o tai (pilitul nu ajuta decat pe moment, insa nu rezolva problema; unghia a devenit hipersensibila si nu este deloc exclus sa se rupa din nou, nu peste mult timp).


  • In general, manichiura dureaza doua saptamani; dar pentru aceasta, ar trebui ca la fiecare trei zile sa aplici un strat subtire (sau ar trebui sa spun - foarte subtire) de lac incolor.