Miturile machiajului mineral

Pentru ca machiajul mineral este un adevarat trend in prezent, inevitabil au aparut si miturile referitoare la acesta. Afla ce nu ar trebui sa crezi.

Machiajul mineral este considerat un tip de machiaj "natural". Ingredientul de baza al acestor produse este o pudra obtinuta din minerale naturale, foarte fin macinate. Din aceasta cauza, machiajul mineral este mult mai sanatos pentru pielea ta comparativ cu cel pe baza de substante sintetice. Este ideal pentru pielea sensibila, in special pentru ca mineralele nu produc alergii.

Produsele de machiaj pe baza de minerale sunt noncomedogene, ceea ce inseamna ca nu iti blocheaza porii si, prin urmare, nu au ca efect aparitia comedoanelor sau cosurilor.

Efectul in urma aplicarii lor este cu adevarat spectaculos, pielea ta va arata proaspata, stralucitoare si numai un "profesionist" isi va da seama ca esti machiata.

Dar dincolo de numeroasele avantaje ale acestora, s-au lansat si diverse mituri daunatoare referitoare la machiajul mineral. Iata care sunt cateva dintre acestea:

"Sunt in totalitate naturale"


Este cat se poate de fals! Majoritatea produselor pe baza de minerale contin diferite alte substante care le imbunatatesc textura, consistenta si rezistenta in timp. Pentru ca nu exista o reglementare clara in ceea ce priveste compozitia acestora, producatorii recurg fara probleme la adaosul de diverse alte substante care intra in compozitia produselor pe baza de minerale.

"Toate produsele de machiaj pe baza de minerale sunt bune"


Daca pe ambalajul unei pudre sau in denumirea acesteia este mentionat cuvantul "mineral", acest lucru nu inseamna ca pudra respectiva este neaparat buna.   Asa cum spuneam mai sus, adaosul de diverse alte substante depinde de producator. Citeste cu atentie lista de ingrediente de pe eticheta produsului.
Daca acesta contine foarte multe alte substante pe langa minerale, ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inate de a-l alege.

"Poti dormi machiata"


Este una dintre cele mai mari greseli si un mit extrem de daunator referitor la machiajul mineral. Chiar daca mineralele sunt benefice pentru ten, spre deosebire de substantele sintetice, nu este in niciun caz recomandat sa dormi machiata cu astfel de produse. Pielea ta are nevoie sa respire, sa se relaxeze si sa se refaca in timpul noptii, iar prezenta machiajului va dauna grav acestor procese. Crema hidratanta este singurul "prieten" al pielii tale pe timpul noptii.

"Iti fac ridurile sa dispara"


Pudrele minerale, pentru ca au o formula foarte usoara, nu se strang in interiorul ridurilor sau pliurilor fetei. Din aceasta cauza ele nu amplifica ridurile, ci le mascheaza.
Dar de aici si pana la declaratia ca astfel de produse de machiaj iti "vindeca" ridurile, este cale foarte lunga. Cremele special concepute pentru atenuarea ridurilor te pot ajuta partial la rezolvarea acestei probleme.

"Te protejeaza de razele nocive ale soarelui"


Este adevarat ca dioxidul de titan si oxidul de zinc, elemente care se regasesc atat in cremele pentru protectie solara, cat si in produsele de machiaj pe baza de minerale, te protejeaza impotriva razelor UV. Dar aplicarea machiajului mineral, fara ajutorul unei creme cu protectie UV, nu iti va proteja suficient tenul de razele nocive.