Frumuseţea ta: 8 trucuri de machiaj ca să arăţi ca nouă de Paşte

Vrei să-ţi schimbi tehnica de machiaj ca să arăţi impecabil cu ocazia sărbătorilor de Paşte? Învaţă câteva trucuri ca să te machiezi corect şi cu efect de la Mirela Păduraru, trainer în cosmetică şi machiaj profesional.

Secretul stă în calitatea pensulelor de machiaj şi câteva trucuri profesionale, care să te ajute să economiseşti timp.

Iată care sunt paşii pe care îi recomandă Mirela Păduraru, consilier în estetică şi trainer în cosmetică şi machiaj profesional:

 

Fotografii: Cristian Barbuia
Coafura: Dan Gheorghe
Machiaj: Mirela Păduraru
Model: Gabriela Dunarintu 

 

1. Pregătirea tenului înainte de machiaj

Chiar dacă eşti grăbită, tenul trebuie demachiat şi tonifiat înainte de aplicarea bazei de machiaj. Este important ca demachiantul şi tonicul să fie din aceeaşi gamă (demachiantul are un ph uşor bazic / alcalin, iar tonicul uşor acid, împreună creând un echilibru perfect al pielii). Dacă ai ochii obosiţi, foloseşte picăturile oftalmice pentru a diminua înroşirea ochilor.

2. Aplicarea iluminatorului sau a corectorului

Nuanţa iluminatorului / corectorului trebuie să fie mai deschisă decât aceea a fondului de ten cu 1-2 tonuri. Coşurile de culoare roşie pot fi neutralizate de un corector verde. Pentru mai multă precizie, te sfătuiesc să-l aplici cu vârful unei pensule de bună calitate, nu cu degetele. Pentru a neutraliza cearcănele vineţii, foloseşte un corector cu pigment galben, iar pentru cearcănele pământii, un corector cu pigment roz.

3. Fondul de ten

Fie că îl aplici cu pensula sau cu un burete de latex uşor umezit, dacă ai dexteritate, în maxim 2 minute poate fi aplicat pe toată faţa. Evită liniile clare de demarcaţie la nivelul maxilarului şi alege nuanţa potrivită de fond de ten.

Secretul profesioniştilor: fondul de ten este aplicat în strat subţire şi foarte bine estompat spre linia părului, maxilar şi bărbie. Nu eşti sigură că ai ales nuanţa potrivită? Amestecă un pic de fond de ten cu cremă hidratantă şi aplică-l cu încredere pentru un rezultat natural.

4. Aplicarea pudrei

Pentru un aspect diafan foloseşte o pudră liberă, translucidă pentru a fixa machiajul pe zona T (frunte, nas, bărbie) şi în strat cât mai lejer sau aproape deloc sub ochi (pentru a nu se accentua eventualele riduri).

Truc:
aplică pudra cu o pensulă din păr de veveriţă, doar după ce eşti mulţumită de cât de bine ai ascuns imperfecţiunile şi ai estompat fondul de ten.

5. Aplicarea fardului de obraz (blush-ul)

Înainte de aplicarea pe piele, se scutură foarte uşor pensula de mână, pentru a elimina excesul de fard şi a nu crea pete inestetice pe obraz. Anul acesta poţi încerca fără rezerve nuanţe primăvăratice de frezie sau piersică, ce se potrivesc aproape tuturor.

Truc: cu fardul de obraz îţi poţi corecta micile defecte (se pot umbri tâmplele, bărbia dublă, se poate „scurta” sau „lungi” optic faţa). Trebuie doar să ţinem cont de cantitatea extrem de mică de fard pe pensulă! Tot cu blush se pot crea umbrele la ochi, ţinându-se pensula ca în fotografie. Rezultatul? Un machiaj de zi ultranatural!

6. Sprâncene perfecte

Foloseşte întotdeauna creionul de sprâncene foarte bine ascuţit. Blondele pot încerca un ton lejer mai închis la sprâncene, iar brunetele mai deschis decât nuanţa părului. După creionarea firelor de păr lipsă, sprânceana trebuie periată foarte bine cu o perie spiralată (ca aceea din fotografie), pentru a i se conferi un aspect natural. Apoi firele rebele sunt fixate cu un gel transparent sau un fixator de sprâncene. Pentru un aspect sofisticat, subliniază arcada cu un fard alb unt mat.

7. Machiajul ochilor

Te poţi limita doar la un strat de mascara sau, pe umbrele create cu blush, poţi încercă să construieşti un machiaj mai puternic, în culorile care îţi sunt pe plac. Nu te strădui să urmăreşti neapărat un trend, dacă simţi că ai o afinitate puternică pentru anumite culori. E frumos nu neapărat ceea ce “se poartă”, ci ceea ce ţi se potriveşte!

Secretul profesioniştilor: fie că trasezi doar o dungă simplă cu creionul sau aplici un fard, estompează excepţional de bine şi evită liniile clare. Curbează genele înainte de a aplica baza de mascara (cea de culoare albă). După cei ai aplicat mascara, periază întotdeauna genele, pentru a elimina excesul şi a crea un aspect natural.
 
Truc: Dacă ai ochii obosiţi sau înroşiţi îndrăzneşte să încerci o mascara în nuanţa albastru electric! Dacă ai ochii deschişi la culoare, irisul tău va căpăta o nuanţă fascinantă, cameleonică. Dacă ochii sunt căprui, irisul tău va avea o nuanţă hipnotică de verde sau chihlimbar auriu.

8. Machiajul buzelor

Poate fi natural sau mai puternic, în funcţie de ce efect vrei să creezi. E important ca rujul / gloss-ul şi fardul e obraz (blush-ul) să fie în aceeaşi paleta coloristică. Ia în considerare faptul că la masa de Paşti glossul tău va dispărea în timp record de pe buze. O alternativă bună pentru acest moment special ar fi un ruj rezistent.

Sfat:
după machiajul buzelor, ai tabloul complet şi te poţi decide dacă vrei să adaugi un strat suplimentar de mascara sau chiar o linie de tuş la baza genelor.

MAI MULT DESPRE: frumusete, ten, machiaj, mirela păduraru