Ce trebuie sa stii despre peeling-ul cu laser

Microdermabraziunea si peelingul chimic sunt deja folosite de ani buni, iar numeroase femei pot fi chiar "dependente" de efectele acestora asupra pielii...

Microdermabraziunea si peeling-ul chimic sunt deja folosite de ani buni, iar numeroase femei pot fi chiar "dependente" de efectele acestora asupra pielii.

In urma unei astfel de proceduri, tenul este regenerat, petele, ridurile si unele cicatrice sunt estompate sau eliminate, iar aspectul general al pielii este unul stralucitor si sanatos. Cum sa nu fii dependent de astfel de minuni?

O procedura ceva mai recenta, peeling-ul cu laser seduce din ce in ce mai multe femei, dar si barbati. Pentru ca este o tehnica moderna, computerizata si foarte precisa, laser peeling-ul castiga teren in fata peeling-ului chimic sau al celui mecanic.

Cum "functioneaza"?


Peeling-ul cu laser functioneaza asemenea peeling-ului chimic, indepartand straturile superioare de celule de la nivelul pielii. In acest mod sunt eliminate sau estompate imperfectiuni precum ridurile, petele sau cicatricele.

Principalul avantaj al peeling-ului cu laser este acela ca se poate controla cu exactitate cat anume din stratul de la suprafata pielii este indepartat, ceea ce nu ar fi posibil prin metodele clasice de peeling.

Profunzimea in stratul superior al pielii la care ajunge peelingul cu laser variaza intre 20 si 50 microni. Procedura si "adancimea" variaza si in functie de problema tratata si este asistata computerizat. Pentru ca la nivelul epidermului, stratul superior al pielii, apar riduri, pete sau cicatrice, acesta este stratul vizat de o astfel de procedura.

In unele cazuri, epidermul poate fi eliminat prin peeling-ul cu laser, in special cand se doreste regenerarea in totalitate a acestuia.

Peeling-ul cu laser este dureros, din aceasta cauza se efectueaza sub anestezie locala. Cu 20-30 de minute inainte de inceperea efectiva a peeling-ului, este aplicata o crema sau un gel anestezic.

In urma procedurii, pielea este sensibila si rosie. Eritemul (roseata) dispare in doua pana la patru zile dupa interventie. In tot acest timp, pielea este tratata special pentru a preveni aparitia infectiilor, iar vindecarea este supravegheata de medicul dermatolog.