5 obiceiuri care îţi distrug unghiile când îţi faci manichiura

Foarte multe femei preferă să-şi facă manichiura acasă decât să meargă la salon. Este o alegere confortabilă şi mai ieftină, dar dacă nu ştii ce faci, te poate costa sănătatea unghiilor tale.
Foarte multe femei preferă să-şi facă manichiura acasă decât să meargă la salon. Este o alegere confortabilă şi mai ieftină, dar dacă nu ştii ce faci, te poate costa sănătatea unghiilor tale.

Iată câteva obiceiuri care îţi pun unghiile în pericol şi la care trebuie neapărat să renunţi:

1. Foloseşte ustensilele potrivite


Potrivit specialiştilor, cele mai multe femei folosesc ustensile pentru manichiură nepotrivite. Iar cea mai dăunătoare dintre ele este pila.
Dacă alegi o pilă aspră din metal, ai toate şansele ca unghiile tale să fie deteriorate din cauza ei!

Pilele sunt numerotate în funcţie de asprimea suprafeţei, cu cât este cifra mai mare, cu atât pila este mai fină. Pentru ca o pilă să fie blândă cu unghiile tale ar fi indicat să alegi una cu grad de asprime de peste 180. Le poţi găsi în magazinele cu produse profesionale de înfrumuseţare.


2. Adezivul pentru unghii


Adezivul pentru unghiile false sau pentru modele şi şabloane sunt extrem de dăunătoare pentru suprafaţa unghiilor tale.
Pentru că pot conţine substanţe nocive, care îţi atacă stratul superior al unghiei, este indicat să renunţi la folosirea acestor tipuri de adezivi.

3. Oja de proastă calitate


Dacă foloseşti ojă de proastă calitate, unghiile tale se îngălbenesc, devin mai fragile, se exfoliază şi se rup uşor. Alege întotdeauna lac de unghii de cea mai bună calitate, care să nu prezinte un adevărat pericol pentru sănătatea unghiilor tale.

4. Ulei versus loţiune


Cuticulele tale sunt uscate, crăpate şi au un aspect urât? Nu este cazul să-ţi cumperi o loţiune specială pentru ele, pentru că soluţia este chiar în bucătăria ta. Uleiul de măsline hidratează mai bine cuticulele şi unghiile decât oricare alt produs costisitor special conceput pentru asta.


Dacă vrei un efect şi mai intens, stai câteva secunde cu mâinile în apă caldă, apoi aplică pe unghii ulei de măsline uşor încălzit. Rezultatul va fi uimitor pentru mâinile şi unghiile tale.


5. Nu tăia cuticulele!


Un obicei care pare să dispară treptat şi din saloanele de înfrumuseţare ar trebui să fie eliminat şi din practica ta de înfrumuseţare a unghiilor.

Tăierea cuticulelor nu face deloc bine unghiilor tale, care se pot infecta, iar cu timpul unghiile pot fi deformate de acest obicei.
O variantă este hidratarea intensă a cuticulelor, care apoi sunt împinse uşor către baza unghiei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă