5 iluzii ale frumusetii de care trebuie sa scapi

Uneori nu facem decat sa ne gasim defecte, invinovatindu-ne. Asta pentru ca suntem orbite in fata iluziilor pe care lumea intreaga le are despre frumusete.

Uneori nu facem decat sa ne gasim defecte, invinovatindu-ne. Asta pentru ca suntem orbite in fata iluziilor pe care lumea intreaga le are despre frumusete. Cea mai mare dintre ele fiind aceea ca un produs cosmetic sau un truc miraculous te va schimba total, facandu-te sa semeni cu o vedeta.

Este timpul sa infrunti realitatea. Iata care sunt cele cinci iluzii ale frumusetii de care trebuie sa scapi pentru a te simti bine cu tine insati.

1.Coafura de invidiat


Iluzia
Ai avut o zi grea, ai fugit dupa autobuz, ai urcat cinci etaje pentru ca liftul nu mergea si dupa opt ore de munca te-ai intors acasa pe jos desi era vant puternic. Potrivit produsului de styling pe care il folosesti, coafura ta nu va fi afectata de aceste incidente.
Realitatea
Cum intri in casa dai cu ochii de oglinda si mai ca iti vine sa plangi in fata parului ciufulit care se reflecta in ea. Indiferent ce sampon si spuma ai folosi, parul tau nu isi pastreaza forma mai mult de 30 de minute dupa ce iesi din baie.
Apoi incepe drama: volumul dispare, iar parul se turteste lipindu-se de cap.
Solutia
Usuca-ti parul cu aer rece, nu cald si intinde-l cu peria in timp ce il usuci. Poarta mereu in geanta un ulei de par care te va ajuta sa le vii de hac in scurt timp suvitelor rebele. Cand e cazul, foloseste un fixativ puternic.

2.Gene telescopice


Iluzia
La fiecare bataie a genelor tale senzuale, un barbat ar trebui sa iti cada la picioare. Ai genele lungi, dese, cu mult volum si ornate cu o culoare care iti face privirea patrunzatoare pentru ca folosesti cel mai bun mascara.
Realitatea
In fiecare dimineata petreci cel putin 10 minute in fata oglinzii pentru a-ti curba genele. Peste o ora, efectul a disparut, genele sunt drepte, la fel de rare si, daca ai ghinion, ai mascara scuturat pe fata.
Solutia
Foloseste un rimel bun si foarte rezistent, care nu curge. Intoarce-ti genele cu un instrument special creat pentru asa ceva.
Pentru a le indesi, aplica de doua ori pe zi ulei de ricin.

3.Buze senzuale


Iluzia
Aplici un pic din acel luciu de buze minune si vei avea intreaga zi buzele Jessicai Simpson. Injectiile cu silicon si botox pot sa mai astepte pentru ca ai in portfard culori nude care dau volum buzelor tale si te transforma in Angelina Jolie.
Realitatea
Intr-adevar luciul tau de buze are o culoare frumoasa si sclipeste. Dar oare pentru cat timp? Ai buzele subtiri si niciun ruj nu le poate ingrosa.
Solutia
Cu cat vei folosi o culoare mai palida, cu atat buzele tale vor fi mai putin vizibile. Nu alege nici rosu inchis pentru ca le subtiaza. Mergi pe culori puternice ca roz, orange si rosu aprins. Foloseste un ruj mat si nu unul lucios. Cele lucioase sunt hidratante si tocmai de aceea dispar repede.

4.Ten de catifea


Iluzia
Esti convinsa ca expresia piele de piersica a fost inventata pentru tine. O crema de zi hidratanta, un pahar mare de apa dimineata si ai scapat de pete, roseata si puncte negre.

Realitatea
Desi ai stat pe scaun la cosmetica iar esteticiana s-a ocupat 3 ore doar de tine, desi folosesti o crema scumpa in fiecare seara, fata ta nu este la fel de curate ca a unui bebelus. Ridurile sunt si ele la locul lor.
Solutia
Bebelus nu mai esti de mult, iar piersica nu ai fost niciodata. Nu exista ten fara probleme. Alege produsele care ti se potrivesc si nu cele care sunt intens mediatizate. Demachiaza-te in fiecare seara si aplica o masca hranitoare o data pe saptamana dupa ce ai facut un gomaj al tenului.

5.Silueta perfecta


Iluzia
Mananci echilibrat si urasti pizza, dulciurile, chipsurile, prajelile, grasimile, friptura, frigaruile… Faci sport regulat, folosesti cr?me si ceaiuri anticelulitice, tii regim si nu mananci dupa sapte seara. Rezultaul: vei avea un trup asa cum ai vista: ferm, suplu si armonios.
Realitatea
Dupa 5 minute de efort obosesti, nu mergi pe jos si preferi cartofii prajiti cu friptura, in locul pestelui la gratar cu garniture de broccoli.
Desert? Visezi la o felie de tort si o inghetata cu cirese cu care ai inlocui oricand iaurtul dietetic.
Solutia
Gusta cate putin din ce poftesti, dar nu din toate odata. Daca azi ai mancat doua lingurite de inghetata, maine vine randul unui fursec cu ciocolata. Pentru ca mancarea ta de regim sa aiba mai mult gust, condimenteaz-o si presara ierburi aromatice. Inlocuieste sala de fitness cu cea de dans. Va fi o activitate mai placuta si vei pierde calorii fara sa simti.