Vrei par scurt? Alege tunsoarea potrivita!

Trecerea de la parul lung la parul foarte scurt este o schimbare radicala de look. De aceea, inainte de a da buzna intr-un salon, trebuie sa stii ce ti se potriveste.

Trecerea de la parul lung la parul foarte scurt este o schimbare radicala de look. De aceea, inainte de a da buzna intr-un salon, trebuie sa stii ce ti se potriveste.

De multe ori, parul nu arata asa cum ne-am dori, fie ca este prea degradat, fie prea rar sau a suferit din cauza unor accidente de vopsire. Acestea sunt cauzele pentru care unele femei iau hotararea de a se tunde foarte scurt.

Dar o tunsoare scurta nu trebuie privita ca pe o solutie de urgenta. Parul scurt poate fi interesant, sexy, rebel, serios...

cum vrei tu! Important este sa alegi stilul potrivit.

"Te poti juca cu parul scurt: il poti textura sau ondula, este frumos, sexy si modern. Foloseste un gel sau o ceara pentru a accentua individual suvitele", sfatuieste pentru ivillage.com.

Cand alegi o anumita tunsoare, este necesar sa tii cont si de forma fetei. Iata stilurile de tunsori scurte adecvate celor mai comune forme ale fetei, potrivit short-hairstyles.com:

1. Fata ovala


Fata ovala este cea mai versatila foma a chipului, din aceasta cauza poti alege aproape orice stil sau coafura - par scurt, mediu lung, drept sau ondulat.

Cea mai buna alegere este reprezentata de stratificarea suvitelor din fata, care vor pune in valoare forma fetei.


O tunsoare scurta, cu un breton subtire, delicat, poate fi purtata atat dreapta, cu accente pe varfurile ascutite ale suvitelor, cat si usor ciufulita.

2. Fata alungita


In acest caz, secretul este sa oferi parului tau volum in laterale, pentru ca fata ta sa para mai plina.

Poti obtine un astfel de efect in diferite moduri, dar cand vine vorba de stilul scurt, este indicat sa alegi un bob pana la nivelul barbiei, parul usor in scari sau ondulat.

De asemenea, poti opta pentru un breton filat, pe o parte.


Tunsorile pana la nivelul barbiei sunt cea mai buna alegere, pentru ca ofera volum in lateral.

Bretonul poate ascunde o frunte inalta, dar evita tunsorile foarte scurte si cu volum in crestet, care amplifica lungimea chipului.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă