Vrei o schimbare de look? Incepe cu parul!

Cateodata ai impresia ca parul tau este banal, ca nu e nici pe departe asa cum ti-ai dorit si ca nu exprima ceea ce vrei tu sa exprime? Daca da, nu este un motiv sa te deprimi, se poate intampla oricui.

Cateodata ai impresia ca parul tau este banal, ca nu e nici pe departe asa cum ti-ai dorit si ca nu exprima ceea ce vrei tu sa exprime? Daca da, nu este un motiv sa te deprimi, se poate intampla oricui. Solutia este sa gasesti mici trucuri si schimbari care sa iti readuca parul la viata, in asa fel incat sa te poti mandri cu el si cu noul tau look.

Primul pas...


Cel mai important lucru este sa iti accepti parul asa cum l-ai "primit" de la  mama natura. De cele mai multe ori, femeile isi distrug efectiv parul in incercarea de a-l indrepta obsesiv daca este ondulat sau de a-l ondula termic sau permanent daca este drept. Putine sunt cele care pun cu adevarat valoare pe calitatile innascute ale podoabei lor capilare.

Bucle perfecte


Parul cret sau ondulat este o adevarata comoara pentru cine stie sa-l aprecieze. In numai cateva secunde realizezi o coafura sexy, usor dezordonata, numai daca iti plimbi putin degetele prin par cu ceara sau spuma. Invata sa cooperezi cu structura parului tau si sa ii cunosti avantajele.

Parul cret este mai rar decat cel drept. Prin urmare, daca il indrepti, acest lucru va fi vizibil intr-un mod neplacut.
Prima metoda de a-ti pune in valoare parul ondulat este de a-i defini buclele. In acest caz, peria deasa pe care o folosesti in mod obisnuit nu iti este de folos. Foloseste un pieptene pentru separarea suvitelor, care are adesea numai cativa zimti. In acest fel buclele vor fi cat mai natural definite.

Spuma de par ajuta la mentinerea buclelor, dar se intampla de multe ori sa lipeasca firele intre ele si sa ii reduca foarte mult volumul. Vei arata ca si cum tocmai te-a prins ploaia... Inlocuieste spuma cu ceara pentru par sau chiar cu un balsam leave in, pe care sa il aplici numai pe lungime, in cantitate foarte mica.

Dupa baie, piaptana-te si lasa parul sa se usuce treptat, in mod natural. Aerul cald al uscatorului il poate degrada, ii ofera un volum excesiv si ii dezordoneaza buclele.

Din cauza structurii sale, parul ondulat reflecta mai putin lumina decat cel drept. De aceea are nevoie de ajutor pentru a fi stralucitor si pentru a avea un aspect foarte sanatos. Foloseste un spray balsam leave in, cu textura usoara, special conceput pentru a oferi stralucire parului.   

Par lung si sexy...


Parul lung si sanatos va fi intotdeauna admirat. Dar parul lung, cu o lungime perfect uniforma, poate fi plictisitor. Daca parul este taiat perfect drept si uniform, dinamismul ii este redus, iar lookul tau va avea de suferit, potrivit specialistilor elle.com . Ofera-i forma, volum si suplete cu ajutorul suvitelor inegale. Pe de alta parte, suvitele in scari ofera senzatia de volum, rezolvand astfel si aceasta problema.

O alta solutie pentru a scoate din rutina parul lung este culoarea. Cu toate ca este destul de greu de intretinut si de cele mai multe ori femeile evita vopsirea parului lung, o culoare deosebita, care ti se potriveste ca o manusa, iti poate readuce in plin plan parul.

Parul scurt


Liniile si unghiurile drepte sunt o optiune pentru parul scurt. Principalul avantaj este acela ca parul scurt poate pune cu adevarat in valoare tunsorile geometrice, unghiurile si liniile perfect drepte.

Dar, ca in majoritatea cazurilor, trebuie sa existe si dezavantaje. Unul dintre ele este dificultatea de a intretine aceasta tunsoare. Parul trebuie indreptat cu regularitate pentru ca formele sa fie cat mai vizibile si mai clare. Cel de-al doilea dezavantaj este ca o astfel de coafura este "rezervata" celor cu parul drept...
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă