Tratamente de "urgenta" pentru par

Oferindu-i putin ajutor din cand in cand, parul isi pastreaza sanatatea si stralucirea. "Ajutorul" poate fi sub forma unor produsE...

Oferindu-i putin ajutor din cand in cand, parul isi pastreaza sanatatea si stralucirea. "Ajutorul" poate fi sub forma unor produse cosmetice concepute special pentru anumite tipuri de par, dar si pentru anumite probleme ale parului sau scalpului. Produsele din urma sunt astfel concepute incat sa actioneze pentru prevenirea aparitiei unor probleme sau pentru tratarea acestora.



Mastile pentru par se gasesc intr-o gama variata. In general, mastile pentru par contin aproximativ aceleasi ingrediente precum balsamurile, diferenta dintre cele doua fiind data de concentratia substantelor active si consistenta.

Ce poate face o masca pentru par?
Avand in vedere faptul ca ne gandim, in principal, la mastile de calitate, efectele ar trebui sa fie urmatoarele:
hidratateaza parul
confera elasticitate parului uscat
dupa uscare, parul este moale si matasos
ajuta la repararea daunelor aparute in urma colorarii sau a tratamentelor chimice
ofera stralucire parului degradat

Ce nu poate face o masca pentru par? In primul rand, nu trebuie sa te astepti la minuni din partea niciunui produs de ingrijire sau tratare a parului, indiferent de marca sau de ingrediente, fie el masca sau orice altceva.

De exemplu, un par extrem de deteriorat din cauza unui procedeu de vopsire gresit nu va putea fi reparat cu ajutorul mastilor, fie ele oricat de bune.



Uleiul cald este un tratament hidratant intens. Se foloseste incalzind recipientul cu ulei (adesea sub forma de fiola) in apa fierbinte sau amestecand uleiul cu apa calda. Se aplica direct pe par si se maseaza bine. Daca parul este lung, se insista asupra varfurilor.

Ce poate face un tratament cu ulei?
ii ofera parului degradat o hidratare intensa
intareste stratul de la suprafata firului de par, facandu-l mai rezistent
netezeste suprafata firului par, ceea ce face ca parul sa reflecte lumina, prin urmare, sa devina mai stralucitor



Produsele tonice pentru scalp sunt concepute pentru vitaminizarea scalpului si prevenirea caderii parului sau tratarea si prevenirea matretii.
Se gasesc adesea sub forma de ser. Se aplica direct pe scalp si se lasa sa actioneze in functie de instructiunile de pe ambalaj. De obicei, serurile se adreseaza unei anumite probleme (caderea parului, prurit la nivelul scalpului, par gras, matreata).

Ce poate face un tonic pentru scalp?
in functie de formula si de problemele carora se adreseaza, un tonic pentru scalp poate reduce pruritul aparut din diverse cauze
poate preveni ingrasarea rapida a parului
reduce caderea parului
hidrateaza intens parul uscat si degradat



Esti foarte fericita ca ai achizitionat un nou produs pentru protejarea parului de efectul termic din timpul indreptarii cu placa.
Acum esti linistita, pentru ca poti zabovi mult mai mult timp cu placa pe fiecare suvita si vei avea un par perfect drept...

Din pacate, sunt numeroase femei care cad in aceasta capcana. Un lucru foarte important de retinut este acela ca produsele cosmetice au "puteri" limitate, iar daca te bazezi pe ele la infinit, cu siguranta vei avea de pierdut! Cel mai bun tratament pe care il poti oferi parului tau este atentia. Prin urmare, foloseste cu prudenta uscatorul de par, placa, vopselele, solutiile permanente, decolorantii etc. Chiar si in cazul parului, prevenirea este mult mai sanatoasa decat tratarea.