Te vopsesti acasa? Iata cum remediezi eventualele "dezastre"

Fie din comoditate, fie pentru ca au convingerea ca stiu foarte bine ce au de facut, sau fie pentru ca, pur si simplu, nu-si fac timp pentru a merge la coafor, tot mai multe femei prefera sa se vopseasca acasa.

Fie din comoditate, fie pentru ca au convingerea ca stiu foarte bine ce au de facut, sau fie pentru ca, pur si simplu, nu-si fac timp pentru a merge la coafor, tot mai multe femei prefera sa se vopseasca acasa. Insa, asa cum se spune ca nu exista copil cuminte sau student care sa nu fi avut macar o restanta, este greu de crezut ca nu se va intampla, macar o data, un accident. Stii tu, din acela care te face sa-ti doresti sa-ti pui un sac pe cap si sa nu mai iesi din casa in urmatoarele doua luni...

Una dintre cele mai mari probleme este aceea ca multe dintre noi credem ca ne va iesi aceeasi culoare precum cea pe care o vedem in imaginea de pe ambalaj. Nu se va intampla niciodata, pentru simplul motiv ca pigmentul parului tau este altul. Bine, aceasta este cea mai mica problema care ar putea surveni in asemenea contexte. Bunaoara, daca nuanta care ti-a iesit este acceptabila, ar trebui sa te declari multumita.

Daca s-a intamplat ceva mai grav, incearca sa aplici una dintre recomandarile urmatoare...

Pentru inceput, o invitatie la prudenta. Daca esti la primele experimente de acest gen, ar fi indicat sa nu folosesti de la inceput vopseauam permanenta, ci una cu efect temporar. Eventuala "catastrofa" va fi mult mai usor de remediat si fara a-ti pune prea mult parul in pericol.

Daca esti ceva mai avansata in ceea ce priveste vopsitul acasa, poti incerca o combinatie formata din sampon, peroxid de hidrogen si apa. In aproximativ cinci minute dupa ce ai aplicat amestecul, parul incepe sa se decoloreze si nu-ti ramane decat sa te studiezi in oglinda si sa decizi cand a venit momentul sa te speli pe cap. La prima vedere procedeul pare simplu, dar numai daca ai ceva experienta. In caz contrar, nu este deloc indicat.

In alta ordine de idei, daca ai obtinut o culoare mult prea deschisa fata de ceea ce-ti doreai, poti incerca sa o corectezi cu ajutorul unui tub de vopsea semi-permanenta.
Per total, nu va fi nuanta pe care ti-ai dorit-o, insa fii multumita ca ai scapat numai cu atat.

Iata o alta posibila situatie. Daca, sa presupunem, blondul pe care ai urmarit sa-l obtii are tonuri verzui, poti recurge la o metoda simpla, descinsa direct din frigider: maseaza-ti bine parul cu suc proaspat de rosii. Pigmentul acestora va neutraliza, in majoritatea cazurilor, tonurile de verde. In cazul in care nu reusesti, sa speram ca mai gasesti magazinele deschise, pentru a cumpara un sampon special conceput pentru inlaturarea clorului ce se regaseste in vopsea.

In ambele cazuri mentionate, incearca mai intai cu un sampon colorant. Cateodata da rezultate si este cel mai putin traumatizant procedeu de colorare a parului. De asemenea, daca iti doresti o nuanta mai deschisa, te poti spala cat mai des cu sampon special pentru volum (stiut fiind faptul ca acesta nu este, in principiu, recomandat pentru parul vopsit, intrucat cu timpul il decoloreaza - adica exact ceea ce urmaresti si tu sa obtii).

Vei zambi amar, dar sa stii ca unele dintre probleme se mai rezolva si cu foarfeca.
In masura in care acest lucru este posibil si in functie de tipul de tunsoare, ai putea sa-ti tai varfurile saptamanal, pana cand vor fi trecut trei-patru saptamani - adica, intervalul minim de siguranta care ar trebui sa fie pastrat intre vopsiri cu solutii permanente, pentru a nu afecta firul de par.

Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul cu henna, si nu este deloc o idee rea. Daca nu-ti place nuanta rezultata si ai dori ceva mai deschis, poti recurge la o solutie pentru care ai nevoie de alcool si ulei mineral. Mai intai, maseaza parul cu alcool putin diluat si lasa-l sa actioneze circa zece minute. Dupa aceea, aplica si uleiul mineral, acopera capul cu o casca de plastic si asteapta circa 40 de minute. Inainte de a te spala, samponeaza-te din abundenta. Clateste-te si repeta procedura pana cand vei obtine nuanta dorita.

Daca nici una dintre metode nu da rezultatele scontate, poti recurge la bandouri pentru a ascunde urmele incercarii tale nereusite.
Se poarta in continuare vara aceasta si arata foarte bine daca ai parul lung, insa aceasta nu inseamna ca parul scurt ar reprezenta vreun impediment. Este bine sa-l pui imediat dupa ce te-ai spalat pe cap, cand parul este inca ud, pentru a te asigura ca are stabilitate si nu aluneca.