Stiluri si coafuri pentru parul scurt

Parul scurt nu se bucura de o popularitate la fel de mare precum cel lung, considerandu-se ca nu ofera o gama suficient de larga...

Parul scurt nu se bucura de o popularitate la fel de mare precum cel lung, considerandu-se ca nu ofera o gama suficient de larga in ceea ce priveste optiunile de coafare. Dar, daca stii sa ii descoperi farmecul, parul scurt poate fi cu adevarat sexy.

Simplu, dar sexy


Adesea, alegerea intre a avea par scurt sau lung tine foarte mult de timpul pe care il poti aloca ingrijirii.

Asa cum stii cu siguranta, parul lung este dificil de intretinut si de coafat, chiar daca iti pune la dispozitie o gama aproape infinita de stiluri si coafuri. Femeile ocupate aleg parul scurt tocmai pentru simplitatea cu care poate fi intretinut.

Primul stil pe care ti-l prezentam este un exemplu ideal pentru asta. Parul taiat drept, stil bob, poate fi tranformat cu usurinta, rezultatul fiind un aspect sexy, usor neingrijit.

Ai nevoie de un produs de styling precum ceara, spuma de par sau fixativ. Trebuie sa aplici produsul pe par si sa iti treci degetele printre sucite pentru a le defini.


Retro


Problemele parului scurt, si ale celui mediu, apar adesea atunci cand ai nevoie de o coafura pentru ocazii speciale. Stilul anilor '30 s-a remarcat prin eleganta deosebita. Poti imprumuta si tu din eleganta acelor ani, adoptand o coafura specifica vremii respective.

Parul este "lins" si totusi usor ondulat, adesea fiind completat de accesorii de tip vintage. O astfel de coafura impune si o tinuta deosebita, in acelasi stil.


Geometrie pura


Liniile si unghiurile drepte sunt o optiune pentru parul scurt. Principalul avantaj este acela ca parul scurt poate pune cu adevart in valoare tunsorile geometrice, unghiurile si liniile perfect drepte.

Dar, ca in majoritatea cazurilor, trebuie sa existe si dezavantaje. Unul dintre ele este dificultatea de a intretine aceasta tunsoare. Parul trebuie indreptat cu regularitate pentru ca formele sa fie cat mai vizibile si mai clare. Cel de-al doilea dezavantaj este ca o astfel de coafura este "rezervata" celor cu parul drept...


Cat de rebela pot fi?


Acum multi ani, simpla taiere a parului era considerata o "rebeliune" din partea unei femei. Parul lung era un simbol al feminitatii si se considera inadmisibil ca o femeie sa isi taie parul foarte scurt. In prezent, lucrurile s-au schimbat destul de mult si parul scurt este departe de a fi ceva deosebit.

Pentru a-i oferi acel ceva "altfel", care sa impresioneze si sa atraga toate privirile, poti apela la tunsorile scurte, speciale prin forma, dar si prin adaugarea culorilor stridente. Asimetria este elementul cheie in aceste situatii, iar suvitele de diferite culori vin sa completeze stilul rebel.

Romantic


Da, si parul scurt sau de lungime medie poate avea un aspect romantic. Coafura pe care ti-o prezentam aici are exact aceasta caracteristica. Volumul este elementul cheie, taparea parului in crestet fiind "piesa de rezistenta".

O astfel de coafura are acelasi farmec cu sau fara breton, cerinta minima este aceea ca parul sa fie suficient de lung incat sa permita prinderea si taparea sa in crestet. 

Un articol de Georgiana Dorobantu

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă