Părul tău: 5 tratamente naturale şi ieftine ca să nu-l pierzi

Căderea părului este o problemă care ne îngrijorează adesea, în special în perioadele stresante, în cele în care nu stăm prea bine cu sănătatea sau când trecem prin transformări fizice complexe, aşa cum se întâmplă în timpul sarcinii şi după naştere.
Căderea părului este o problemă care ne îngrijorează adesea, în special în perioadele stresante, în cele în care nu stăm prea bine cu sănătatea sau când trecem prin transformări fizice complexe, aşa cum se întâmplă în timpul sarcinii şi după naştere.

Remediile naturale ne-au fost întotdeauna alături pentru tratarea oricăror probleme estetice şi se pare că sunt eficiente şi în prevenirea şi stoparea căderii părului. Foloseşte-le frecvent şi ai încedere în puterea lor naturală de refacere.
Iată cinci tratamente care te ajută să-ţi menţii părul sănătos:

Ulei de hamei


Uleiul de hamei stimulează circulaţia sanguină la nivelul pielii capului, ceea ce ajută la hrănirea rădăcinilor şi la stoparea căderii părului.

Dacă te confrunţi cu căderea părului, foloseşte uleiul de hamei (pe care îl găseşti în magazinele de tip plafar) în tratamentele pe timpul nopţii. Aplică uleiul la rădăcini masează şi acoperă-ţi capul.

Cofeină


Prin conţinutul bogat în atioxidanţi şi cofeină, cafeaua este un tonic excelent pentru rădăcina firului de păr. Fierbe într-un litru de apă clocotită trei linguri de cafea, lasă să se răcească apoi strecoară.


Umezeşte-ţi bine părul cu cafeaua obţinută, insistând asupra rădăcinilor şi lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră.

Extract de ginseng


Ginsengul este un tonic capilar foarte eficient pentru că ajută la hrănirea firului de păr, prin creşterea fluxului sanguin local şi îndepărtarea toxinelor.

Aplică extract de ginseng pe scalp, masând delicat. Lasă să acţioneze jumătate de oră apoi clăteşte-te.

Extract de iederă


Iedera este folosită pentru remodelarea corporală şi estomparea celulitei, dar este un tratament eficient şi în stoparea căderii părului. Amestecă 10 picături de extract de iederă cu 50 de mililitri de ulei de măsline şi aplică pe păr, insistând la rădăcini.


Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi spală-te cu şampon şi aplică balsamul.

Masaj capilar


Masajul capilar accelerează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea rădăcinilor, dar şi la eliminarea toxinelor.

Nu uita să-ţi masezi cu blândeţe scalpul când aplici şamponul tău obişnuit. Ai grijă totuşi să nu masezi foarte puternic sau prea des pentru se poate produce un exces de sebum, iar părul tău se va îngrăşa mai uşor.