Coafuri și culori de păr demodate la care ar trebui să renunțăm

Tendințele în materie de coafuri, tunsori și culori de păr se schimbă destul de des și este imposibil să ții pasul cu ele. De fapt, nici au ar trebui, dacă ai descoperit o tunsoare sau culoare de păr care ți se potrivește și te face fericită.

Citește și: Suplimentele alimentare care combat căderea părului: cât sunt de eficiente și ce să alegi


Cu toate acestea, unele coafuri și tunsori sunt atât de demodate încât inspiră din prima clipa un look învechit, care probabil te îmbătrânește.

Iată câteva dintre acestea:

Cocul înalt

Cocul de tip „gogoașă” a fost în tendințe în urmă cu câțiva ani, însă în prezent nu mai sunt la fel de trendy. Această coafură a fost înlocuită de cocul la spate, cu cărare pe mijloc, care are un aspect mult mai elegant și rafinat.

Împletiturile complicate

În urmă cu câțiva ani, împletiturile complexe erau potrivite pentru orice ocazie, atât pentru zi, cât și pentru seară. Erau principalele alegeri pentru miresele care își doreau o coafură romantică în ziua nunții. În prezent, au fost înlocuite cu împletituri simple, cu aspect natural, precum împletitura în trei sau cea de tip coadă de pește.

Coada înaltă

Grație coafurii reprezentative a cântăreței Ariana Grande, coada înaltă, strânsă puternic, a fost ani la rândul una dintre coafurile preferate ale multor fete. Dar popularitatea acestei coafuri a scăzut drastic în ultimii ani, fiind înlocuită de coada lejeră la spate.

Bobul foarte scurt, cu părul ras la ceafă

Tunsoarea bob este în continuare în tendințe, iar cel mai solicitat stil în prezent este cel al bobului cu vârfuri drepte. Se potrivește oricui și arată excelent în poze. Însă multe femei s-au atașat de tunsoarea bob foarte scurtă, cu părul ras la spate, care amintește începutul anilor 2000.

Părul îndreptat cu placa

Dacă ai părul ondulat, acum este momentul perfect să accepți textura părului tău și să te mândrești cu ea. Părul natural este cel mai important trend din ultimii ani, de aceea îndreptarea obsesivă a părului cu placa pare complet demodată.

Două cocuri înalte

Denumite „space buns”, aceste cocuri ce amintesc de urechile lui Minnie Mouse și coafura Prițesei Leia din Războiul Stelelor au fost foarte populare pe rețelele de socializare. Dar așa cum se întâmplă de obicei, cu cât un trend este mai puternic și mai viral, cu atât mai repede se demodează. În prezent sunt în tendințe cocurile cu un aspect clasic, lejer.

Buclele strânse

Cunsocute drept „bucle sarmale”, aceste onduleuri rigide și foarte bine definite se numără printre cele mai demodate coafuri la care unele femei pur și simplu nu pot să renunțe. Adevărul este că cele mai multe coafuri rigide au un aspect ciudat și nu te avantajează niciodată. Părul trebuie să-și mențină flexibilitatea, volumul și strălucirea pentru a arăta natural și sexy.

Blond platinat

Blondul plantinat a fost un trend major cu ceva ani în urmă. Deși este un look interesant, nu se potrivește oricui. Pe de altă parte, decolorarea frecventă duce la uscarea și degradarea părului, care capătă apoi un aspect neplăcut. În prezent sunt în tendințe nuanțele naturale de blond, iar dacă ai multe fire albe și vrei să încerci o culoare foarte deschisă, poți opta pentru tonurile de gri argintiu. Sunt foarte populare în rândul femeilor care au albit și care vor să-și pună părul alb în evidență.