Coafuri office

Iti neglijezi parul cand mergi la birou de teama sa nu faci o alegere gresita in materie de coafura? Daca duci lipsa de inspiratie, iti venim in ajutor cu cateva idei. Nu uita ca important este sa personalizezi coafurile office si sa le adaptezi stilului tau.

Iti neglijezi parul cand mergi la birou de teama sa nu faci o alegere gresita in materie de coafura?
Daca duci lipsa de inspiratie, iti venim in ajutor cu cateva idei. Nu uita ca important este sa personalizezi coafurile office si sa le adaptezi stilului tau.

Bob


Bobul este o varianta simpla si optima daca ai o viata agitata si nu iti ramane prea mult timp pentru parul tau. Secretul unui bob cu adevarat reusit este un par sanatos si stralucitor, indiferent daca este drept sau cret.

Taierea parului pana la nivelul barbiei este de recomandat daca parul tau este foarte degradat. Poti opta si pentru un bob cu breton, dar numai daca parul tau este perfect drept si suficient de des. Pentru parul subtire, alege bobul in scari, care ofera impresia de volum.

Stralucire



Indiferent ce stil sau coafura ai alege, este obligatoriu ca parul tau sa straluceasca de sanatate. Stralucirea este mult mai usor de obtinut pentru parul drept, care reflecta mai bine lumina decat cel cret sau ondulat.
Foloseste o masca pentru par degradat, de preferinta una dintr-o gama profesionala.

Lasa-ti parul sa se usuce in mod natural dupa spalare, fara sa folosesti foehnul. Aplica un balsam leave-in care ii va oferi stralucire si protectie pana la urmatoarea spalare.


Daca nu iti ramane suficient timp pentru a-ti coafa parul in fiecare dimineata, alege stiluri care sa ii respecte textura - opteaza pentru tunsori care sa iti puna in valoare parul drept, sau una care evidentiaza buclele, daca ai parul ondulat.

Bucle


Parul cret nu este chiar atat de greu de coafat pe cat se crede. Ce trebuie sa faci este sa te "impaci" cu structura sa si chiar sa inveti o sa pui in valoare.

Vei avea nevoie de produse speciale pentru definirea buclelor si de un tratament care sa ii ofere stralucire.


Principalul avantaj al parului cu onduleuri este volumul. Taiat pana la nivelul umerilor sau pana la nivelul barbiei, parul tau va avea suficient volum incat sa il poti coafa numai trecandu-ti degetele cu putina ceara printre suvite.



Cocuri


Parul lung sau mediu este ideal pentru cocuri in stilul office. Poti adopta o multitudine de cocuri, cu exceptia celui foarte strans si foarte ordonat care inspira sobrietate excesiva, prea multa chiar si pentru munca la birou.
Alege cocurile lejere, usor de realizat.



Un exemplu este cocul rasucit. Strange-ti parul intr-o coada la spate, rasuceste-o si infasoar-o cat mai aproape de baza. Prinde varful cozii cu o clama puternica si destul de voluminoasa incat sa il camufleze.

Poti lasa cateva suvite libere pentru un aer ceva mai libertin.
Alte variante sunt cocurile usor dezordonate, realizate prin prinderea parului, suvita cu suvita sau cocurile obtinute prin impletirea parului.


Accesorii


Chiar daca viata la birou este marcata uneori de rutina, nu inseamna ca si parul tau trebuie sa cada in aceeasi "capcana".

Accesoriile pentru par te pot ajuta sa iti pui in valoare personalitatea fara sa iesi prea mult din tiparele stilului office. Bentitele, esarfele sau clamele pot oferi acel ceva special chiar si unei coafuri sau tunsori banale.

Esarfele sau bentitele asortate pot avea atat un aer office, cat si unul casual, in functie de culorile si printurile pe care le alegi.

Dar tocmai pentru ca ai o multime de variante de culori si stiluri din care poti alege, este destul de usor sa gresesti.
Evita accesoriile pentru par in culori foarte puternice, pe cele stralucitoare sau pe cele extrem de voluminoase.


Acele si cosurile pentru cocuri sunt usor de folosit si prezinta doua avantaje: realizezi o coafura interesanta rapid, careia ii oferi si un element decorativ.

Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă