Sâni obraznici: cât costă şi ce trebuie să faci

Puţine femei sunt mulţumite de sânii pe care îi au în dotare. De aceea apelează la tot soiul de intervenţii estetice care le ajută să aibă sânii doriţi. Iată care sunt cele mai utile soluţii pentru un bust perfect!

Puţine femei sunt mulţumite de sânii pe care îi au în dotare. De aceea apelează la tot soiul de intervenţii estetice care le ajută să aibă sânii doriţi. Iată care sunt cele mai utile soluţii pentru un bust perfect!

Mamoplastia se practică tot mai des în rândul femeilor pentru a le scăpa fie de probleme medicale, fie pur şi simplu de disconfortul estetic, aflăm de la medicul Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă. În general, modificările în aspectul sânilor sunt progresive şi apar între 20 şi 40 de ani. Pierderea fermităţii sânilor sau "căderea sânilor" care este frecvent întâlnită, în special la femeile cu un bust generos poate să fie moştenită sau generată de sarcină, pierderi în greutate sau în urma îmbătrânirii.

Potrivit specialistului în chirurgie plastică, Silvia Stănculescu, mamoplastia poate restabili fermitatea sânilor şi poate corecta poziţia lor fără a mări sau reduce dimensiunile, în funcţie de necesitate sau de problema existentă. "Daca sânii au pierdut din volum şi pacienta îi doreşte mai mari, se pot introduce implanturi mamare. Însă, dacă aceştia sunt foarte mari se va scoate o cantitate din ţesutul adipos de la nivelul sânului, în funcţie de proporţionalitatea corporală”, explică specialistul.

3 soluţii pentru a avea sâni obraznici

1. Ai sânii foarte mari şi lăsaţi - reducţia sânilor

Reducţia mamară sau mamoplastia de reducţie se practică pentru a înlătura disconfortul psihic frecvent asociat cu cel fizic (probleme ale coloanei vertebrale, respiratorii etc.) care este prezent la femeile cu sâni foarte mari. Este recomandată şi pentru sânii care şi-au pierdut fermitatea în urma sarcinii şi alăptării. "Reducţia mamară se practică de regulă la femeile cu o hiperdezvoltare a sânilor care produce lăsarea şi deformarea acestora şi, implicit, probleme medicale. Scopul acestei operaţii este de a reduce, ridica şi contura sânii", explică dr. Silvia Stănculescu. Preţul intervenţiei este între 2500 şi 3000 de euro.

2. Ai sânii mici şi căzuţi - ridicarea sânilor

Ridicarea sânilor (mastopexie sau lifting de sâni) este o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează excesul tegumentar de la nivelul sânilor pentru a-i ridica, remodela şi conferi fermitate. "Niciun exerciţiu fizic şi niciun tratament medical nu poate rezolva ptoza mamară. Însă, cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sâni mici şi căzuţi. Bineînţeles, că se pot ridica sâni indiferent de mărimea lor, dar sânii foarte grei pot să cadă din nou în timp”, avertizează specialistul. Preţul intervenţiei este în jur de 2500 de euro.

3. Ai sânii mici şi vrei să-i măreşti - augmentarea sânilor

Denumită şi mamoplastie de augmentare presupune plasarea pe cale chirurgicală a unui implant la nivelul fiecărui sân, cu scopul mări volumul şi de a da o formă atractivă bustului. Preţul intervenţiei este între 3500 şi 4000 de euro.

Înainte de operaţie

  • se face o mamografie sau ecografie mamară care permit vizualizarea ţesutului glandular şi adoptarea unei terapii adecvate
  • la consultaţia iniţială, se discută despre aşteptările personale, deoarece viziunile în ceea ce priveşte mărimea, forma sânilor şi aspectul cicatricilor diferită
  • este recomandat ca în perioada în care se recurge la mamoplastie starea de sănătate generală să fie una bună
  • este interzisă administrarea anumitor medicamente înainte de operaţie
  • operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale
  • anunţă chirurgul şi medicul anestezist dacă ai probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente)
  • evită expunerea în exces la soare înainte de operaţie iar după, timp de 1 an de zile pentru a nu se produce pigmentarea cicatricilor
  • nu urma diete stricte înainte de operaţie, deoarece pot întârzia vindecarea.

În timpul operaţiei la sâni


Se efectuează o incizie prin care va fi înlăturat surplusul de ţesut glandular. Aureola mamară este repoziţionată, iar sânii vor fi ridicaţi, aflăm de la medicul specialist. Iar în cazul sânilor care sunt doar lăsaţi va fi îndepărtat surplusul de piele şi, după caz, se va face şi implant cu silicon. "Incizia va fi plasată într-o zonă mai puţin sensibilă a sânului, fiind folosită anestezia generală. În urma operaţiei, cicatricile rezultate în primul caz sunt mai mari decât la un implant mamar", explică dr. Silvia Stănculescu.

 

Sfatul specialistului

Dr. Silvia Stănculescu, specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă la Clinica Metamorphosis Center

- Recuperarea totală, indiferent de efortul fizic depus, poate dura până la 3 luni
- Munca de birou, cea care nu presupune o activitate fizică solicitantă, poate fi reluată în maximum o săptămână
- Vei purta un bandaj elastic peste pansament
- În primele zile, sânii vor fi inflamaţi şi dureroşi
- Trebuie să porţi un sutien chirurgical timp de 2-3 luni
- Pot să apară modificări ale sensibilităţii areolei şi mamelonului, care de regulă dispar în primele 6 săptămâni.