Putem spera la jumatatea perfecta?

Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta undeva prin lume - o persoana speciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine, cel mai bun prieten...

Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta undeva prin lume - o persoana speciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine, cel mai bun prieten al tau, confidentul tau, partenerul de viata, muza ta - pe scurt, totul pentru tine.

Insa, putem crede ca este acest lucru real sau asteptam sa se intample imposibilul? Aceasta cautare a sufletului pereche are o rezolvare concreta in gasirea adevaratei iubiri sau este doar o inlantuire de sperante sfaramate si o orbire in fata atator stralucitoare partide posibile?

Mit sau realitate? Tuturor ne place sa credem ca intr-o buna zi, printul sau printesa la care visam va sosi si va fi dragoste la prima vedere, fara nici un fel de indoiala si cu o viata plina de fericire pana la adanci batraneti.

Cat de frumos ar fi sa putem elimina toata aceasta murdarie in care ne complacem, intrarile si iesirile dintr-o relatie, urcusurile si coborasurile mariajului din viata reala. In timp ce unii oameni cred cu putere in povestile de dragoste din basme, altii considera ca acestea sunt simple legende.

Cum poti sa stii ca l-ai gasit pe El? Daca esti convinsa ca exista un singur partener potrivit pentru tine, s-ar putea sa-ti fie frica sa te apropii de cineva, gandindu-te ca nu este "El". Te vei simti ingrijorata de faptul ca inca nu ti-ai gasit jumatatea si ca varsta a inceput sa bata la usa.

S-ar putea sa te temi ca "acesta" este undeva prin preajma, insa tu nu ai reusit sa afli cine este inainte de a fi prea tarziu. Daca te vei implica intr-o relatie sentimentala, vei privi obsedant peste umar si te vei intreba daca ai facut alegerea corecta.

Esti selectiva sau exclusivista? Daca "jumatatea potrivita" este definita ca fiind acea unica individualitate de pe aceasta planeta care poate fi unul si singurul tau partener pe viata, atunci gasirea acestuia va fi ca si cum ti-ai dori sa descoperi un diamant mititel pe o plaja imensa si sclipitoare de nisip.

Bineinteles ca acea bijuterie exista acolo undeva, insa s-ar putea sa imbatranesti si sa incaruntesti pana cand vei reusi sa pui mana pe ea sau poate ca acest lucru nici nu se va intampla vreodata.

Mentinerea unor standarde inalte este laudabila atunci cand lasi pe cineva sa intre cu totul in viata si inima ta. Insa ridicarea stachetei la un nivel imposibil de atins nu va face decat sa-ti reduca vastul camp de posibilitati la un perimetru meschin de mic, ramanand singura mai mult timp decat ti-ai propus.