Unde este dragostea?

Ai o relatie egala. El te iubeste, tu il iubesti. El lucreaza, tu lucrezi. Platiti impreuna chiria si ati cumparat lucruri contribuind in aceeasi masura. Consideri ca ai o relatie "asezata", ca esti fericita.

Ai o relatie egala. El te iubeste, tu il iubesti. El lucreaza, tu lucrezi. Platiti impreuna chiria si ati cumparat lucruri contribuind in aceeasi masura. Consideri ca ai o relatie "asezata", ca esti fericita. Mai iesiti seara sau in weekend, va vedeti cu prietenii, oricine in jurul vostru ar spune ca nu aveti nici un motiv pe lumea asta pentru a nu fi fericiti. Si brusc, te "pocneste"...

Un tip pe care l-ai cunoscut intamplator, sau mai rau, unul pe care il stii de mult timp sau si mai rau, care poate e chiar in cercul vostru de prieteni, a inceput sa iti activeze fluturasii in stomac atunci cand il vezi, cand vorbiti.

Incet, incet, fara sa intelegi de ce, se infiripa ceva in sufletul tau si cu cat incerci mai mult sa dai inapoi, cu atat mai vulnerabila te simti si mai indragostita. Caci da, asta e cuvantul, oricat ai nega - "indragostita". Tu, fata din relatia fericita, cu o viata perfecta, se complica inutil si lamentabil, indragostindu-se de altcineva. Cum a putut asta sa se intample?

De multe ori ajungem sa confundam dragostea cu siguranta. Daca la inceput ai fost dispusa sa faci multe pentru relatia ta, cu cat te-ai securizat mai mult in ea, cu atat si tu si partenerul tau, ati uitat sa va mai implicati, considerand ca lucrurile sunt date de la sine.

Intre timp insa, nevoia de iubire din sufletul tau "sapa" si construieste un gol pe care, daca nu il umpli la timp daruind si primind dragoste in relatia pe care o ai, poate ajunge o "gaura neagra", care sa absoarba dragostea si atentia de care ai nevoie de oriunde in jurul tau. Si normal, pentru ca nu cauti o alta relatie, acest lucru se va intampla prin cercurile in care te invarti cel mai adesea.

Alteori credem ca rezolvam frustrarile mici doar vorbind despre ele. Spui ca esti fericita in relatia pe care o ai, insa atunci cand incepi sa vorbesti mai mult cu o prietena apropiata, tot ce iti vine in minte sunt lucruri pe care nu le faci sau nu le face el, mici nemultumiri, neintelegeri.

Faptul ca degeaba iti bati gura zi de zi, ca tot nu schimbi nimic, faptul ca nu te ajuta niciodata sa faci curatenie sau ca aveti ritmuri de viata diferite si ati ajuns sa nu mai faceti aproape nimic impreuna. Aceste lucruri peste care treci doar plangandu-te de ele nu sunt de fapt mici si ele arata cat de vulnerabila esti si cat de mult iti doresti altceva. Si astfel, fara sa iti dai seama, vulnerabilitatea asta te transofrma intr-o rebela discreta, care respecta regulile pe fata, dar isi daruieste sufletul in alta parte.

Iti place sentimentul de inceput de relatie si dorinta de a fi cucerita e mai presus de dorinta ta de a fi fidela. Chiar nu ai ce reprosa relatiei pe care o ai, dar nu te poti abtine sa nu mai flirtezi si uneori acest flirt ajunge si mai departe, pentru ca iti place jocul. In acest caz, e vorba de tine si de nesiguranta ta ca femeie, care are nevoie de a fi mereu confirmata prin dorinta de a fi cucerita.

Poate iti place sa lasi lucrurile asa si atunci este alegerea ta, asumand insa ca s-ar putea ca lucrurile sa iasa prost la un moment dat. Daca te-ai saturat insa de acest joc, poate e momentul sa lucrezi mai mult la stima de sine si la imaginea ta ca femeie sau sa iti cauti un partener pe masura, care sa te provoace in mod constant si de care sa te poti simti mereu cucerita si in acelasi timp sa il cuceresti mereu.

De cele mai multe ori, oricat ne-am lauda cu relatia noastra perfecta, "indragosteala" in afara relatiei este un semn ca totusi ceva scartaie acolo. Si daca nu recunosti acest lucru si nu incerci sa schimbi ceva, atunci risti ca si urmatoarea relatie, oricat de tumultuos ar incepe, sa ajunga mai devreme sau mai tarziu ca si cea dinaintea ei - adica o noua criza nemarturisita si rezolvata prin cautarea unei alte relatii.