Un simplu mesaj pe telefon îți poate distruge relația – află de ce

Persoana care este lângă tine este cea care o să determine, în cea mai mare măsură, dezvoltarea ta personală pe tot parcursul vieții. O să o iubești.
O sa ai momente in care o sa o urasti. Dar o sa cresteti impreuna, fie in aceeasi directie, fie in directii separate. Un lucru care poate inclina balanta in favoarea unui viitor fericit impreuna: comunicarea.

In ziua de azi, comunicarea nu mai e asa o notiune simpla, directa si personala cu cele 56789 de platforme pe care scriem mesaje, oferim aprecieri, lasam mesaje vocale, aruncam o parere pe un grup comun sau prindem doua minute de vorbit pe fuga.

Tocmai de aceea, specialistii recomanda sa folosim toate aceste mijloace pentru informare, si nu comunicare.
Diferenta e evidenta in exemplul de mai jos:

“Ajung acolo la 7” – informare


“Ma dispera cand maica-ta nu-mi respecta deciziile legate de cel mic si programul stabilit pentru el. Am zis ca ajung la 7, ce nu-i convine?” – comunicare

Modul in care scrii mesaje pe telefon iti poate distruge relatia
Multe dintre detaliile cuprinse intr-un mesaj pe telefon se pot pierde, asa ca cel mai bine asteapta pana sunteti fata in fata. Uita-te in ochii lui si spune-i ca nu-ti place cum te trateaza mama soacra.
Nu tranti un asemenea subiect sensibil intr-un SMS.

Toata lumea face greseli de genul. Un mesaj pe whatsapp, trimis intr-o pauza de pranz, plin de cuvinte stalcite si abrevieri trendy e noul mod de a vorbi intre noi.

Asa cum e el, fara intonatie, fara sentiment, fara gesturi sau mimica, de abia salvat de cate un emoji strambaret, mesajul pe telefon a devenit cea populara metoda de comunicare. Insa lipsit de ambalajul uman care dicteaza interpretarea spre intentia avuta in minte de emitator, de multe ori, un simplu mesaj deschide o pandora de motive de cearta.

Albert Mehrabian, profesor la UCLA, a descoperit ca 55% din comunicare se realizeaza prin limbajul corpului, 38% prin tonul vocii, vibratie, accente si pauze si doar 7% prin cuvinte.
Asta se intampla pentru ca de cele mai multe ori, cuvintele alese de noi nu se pupa cu limbajul corpului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro