Tu ce iti doresti de la un barbat?

Imi amintesc faptul ca anul trecut am citit un studiu realizat de ziarul britanic Telegraph, prin intermediul unei agentii matrimoniale, care si-a propus sa afle prototipul femeii ideale, vazut prin ochii barbatilor. Iata rezultatele...

Imi amintesc faptul ca anul trecut am citit un studiu realizat de ziarul britanic Telegraph, prin intermediul unei agentii matrimoniale, care si-a propus sa afle prototipul femeii ideale, vazut prin ochii barbatilor. Iata rezultatele testului: femeia trebuie sa fie, cum altfel, decat blonda, de preferinta cu parul lung, mignona si sa cantareasca maximum 60 kg. Cum sa nu fie? Prea slaba, ironica, pesimista si... prea desteapta.

Potrivit acestui studiu, barbatii de azi nu pun pret pe calitatile de gospodina, in schimb, cele sexuale trebuie sa primeze. Pentru ei este, de asemenea, foarte important ca ea sa locuiasca singura, sa aiba masina, sa ii placa animalele de companie, sa nu consume bauturi alcoolice, dar sa frecventeze cluburile de noapte.

Daca am aflat ce vor barbatii, care sunt, totusi, dorintele femeilor in materie de barbati? Potrivit studiului realizat de ziarul britanic Telegraph, femeile isi doresc un barbat care sa castige de trei ori mai mult decat ele, sa detina o vila undeva, la tara, si o masina, de preferinta cat mai puternica.

Pornind de la acest studiu, am incercat sa aflu ce isi doresc Evele de la Adamii lor:

"Nu exista barbatul ideal, cu siguranta. Este absurd sa le cerem sa fie perfecti, asa cum nici noi nu putem fi perfecte. De regula, cautam la un barbat acele calitati care pot face o relatie sa functioneze. Eu personal 'nu pot' fara intelegere, respect reciproc, inteligenta emotionala, posibilitate de comunicare sincera si libera si acea chimie care trebuie sa existe intre cele doua jumatati ale unui cuplu.", imi spune Claudia, 27 de ani, care nu pare sa sa fie la fel de materialista precum participantele la studiul realizat de publicatia britanica.

Si parerile continua sa "curga", in aceeasi directie a non-materialului: "Nu am un stereotip in materie, dar vreau trei lucruri de la un barbat: sa fie sincer, sa aiba simtul umorului si sa aiba rabdare. Nu conteaza ce ochi are, ce muzica ii place sau alte chestii care tin de gust sau de lucruri ce nu depind de el. Trebuie sa ma simt in largul meu cu el, iar daca are cele trei caracteristici, deja este un inceput bun!", se destainuie Roxana, 24 de ani.

"Apreciez foarte mult barbatii care reusesc sa combine seriozitatea cu simtul umorului, care stiu cand e momentul sa faca o gluma si cand este necesar sa trateze lucrurile cu seriozitate. Imi plac barbatii calmi, hotarati, care stiu intotdeauna ce vor. Nu ma atrag deloc cei care vor sa fie tot timpul in centrul atentiei si care ar face orice numai sa capete acea atentie.", declara Georgiana, 23 de ani.

"Il cunosti si iti dai seama ca nu este ceea ce-ti trebuie. Apoi cunosti un altul si realizezi ca ti se potriveste 'ca o manusa'. E clar ca exista unele calitati primordiale pe care le vanam, la fel cum sunt si o gramada de defecte cu care ne putem acomodam mai usor. Nu stiu daca 'frumos, destept, devreme acasa si cu portofelul plin' sunt suficiente. Ar fi de preferat sa aiba din toate cate putin, iar daca este constient de importanta pe care o are comunicarea eficienta intr-o relatie si suntem pe aceeasi lungime de unda, am putea gravita unul in jurul celuilalt o viata intreaga, bineinteles cu suisurile si coborasurile de rigoare. Se impune o singura conditie: fiecare sa-si doreasca acest lucru", concluzioneaza Ioana, 26 de ani.

"Asa cum zicea si Ioana, imi place de prietenul meu pentru ca e el si nu-mi doresc altul, imi place armonia si stabilitatea, iar lucrurile astea le regasesc la el; imi place ca ma intelege, ma corecteaza cand gresesc, ca este tandru atunci cand simt nevoia, ca-mi ofera flori cand are el chef si nu cand e o zi anume si-mi place ca avem o relatie deschisa, intensa si ca impreuna traim prezentul fara sa ne facem planuri, sa visam cai verzi pe pereti si alte aberatii, pur si simplu suntem NOI.", spune Cristina.