Suferinta din dragoste

Ai fost tradata, abandonata? Alinarea nu este departe...

Imi amintesc de un comentariu al unui cititor Eva.ro, neidentificat, postat la articolul "Dragoste si teama". Autorul acestuia povestea despre deziluzia pe care a trait-o atunci cand s-a indragostit de cine nu trebuia - de o fata care l-a inselat: "Sunt ranit, jignit, distrus, la pamant cu sufletul si moralul, dar am dorit sa imi las gandurile aici, sa imi ramana amintire pentru cei sau cele care citesc. Durerea este atat de mare, incat nu se poate imagina".

Si sunt sigura ca exista multe astfel de persoane printre noi care traiesc astfel de suferinte, din motive mai mult sau mai putin asemanatoare.

Cunosc destule persoane cu fetele si inimile atinse de suferinta, triste mai tot timpul si cu lacrimi in ochi la fiecare cuvant pe care il rostesc.

De multe ori ma revolt, in sinea mea, pentru ca nimeni nu merita sa fie ranit si tintuit la pamant din cauza dragostei, pentru ca iubirea ar trebui sa se identifice cu cele mai frumoase lucruri si sentimente de pe lumea asta, iubirea inseamna fericire, implinire si zambet.

Acesta este crezul meu si nu cred ca este unul naiv. Din pacate, viata nu este intotdeauna dreapta pentru multi dintre noi, dar trebuie sa ne adunam puterile ramase, sa ne ridicam si sa ne continuam lupta cu viata, cu noi insine!

"Nu sunt indragostit de tine", "Il iubesc, dar stiu ca ma va parasi", "Cat timp doare o despartire?", "De ce suferinta ma insoteste in relatiile pe care le am?", "M-a tradat, m-a inselat"
sunt cateva situatii in care sunt convinsa ca unele dintre voi v-ati aflat poate nu o singura data...
Dar de fiecare data pare sa doara mai tare, sa strapunga mai adanc inima, iar suferinta sa fie mai mare. Poate deveni o durere surda, care pare sa nu treaca, orice remediu ai incerca.

Imi amintesc de o descoperire, din zecile de mii, realizata la inceputul acestui an: pilula impotriva suferintei in iubire. Pilula-minune este obtinuta din extractul fructelor copacului african Griffionia simplicifolia si va fi lansata in scurt timp pe piata, ca remediu miraculos pentru suferintele tuturor indragostitilor tradati si abandonati.

Se pare ca in Africa, aceste fructe sunt cunoscute si consumate de secole, dar de-abia acum ne vor putea bucura si noi, muritorii de rand, de "beneficiile" furnizate de aceasta planta.


Unii au inceput sa exploateze si aceasta suferinta, si, in conceptia lor, o astfel de pastila alina "bolnavii" cu inima franta.

Fericirea exista, chiar si pentru tine


Sunt de parere ca niciodata nu vom sti, cu exactitate, de cat timp avem nevoie ca sa trecem peste o astfel de suferinta. Depinde de fiecare dintre noi, de sentimentele pe care le-am investit in relatie, de ceea ce am simtit si poate inca mai simtim fata de cel pe care l-am iubit sau il mai iubim.