Solutia extrema - o aventura extraconjugala

O aventura extraconjugala poate fi solutia ultima, dar, culmea, si cea mai eficienta pentru salvarea unei casnicii in deriva. Pare ciudat, dar asa este. Expertii in consilierea de cuplu sustin ca aventurile...

O aventura extraconjugala poate fi solutia ultima, dar, culmea, si cea mai eficienta pentru salvarea unei casnicii in deriva. Pare ciudat, dar asa este. Expertii in consilierea de cuplu sustin ca aventurile extraconjugale pot revigora relatia de cuplu si ii pot ajuta pe cei aflati intr-un moment de cumpana sa isi continue viata impreuna.

Monotonia, micile sau marile conflicte, lipsa de intelegere fata de partener, problemele financiare, frustrarile, neimplinirile profesionale sunt doar o parte dintre motivele care pun pe butuci o relatie de dragoste. Incet-incet, pasiunea de la inceput se disipa, se pierde in zecile de probleme cotidiene, pentru ca, in final, cei doi sa uite cat de mult s-au iubit (sau sa nu mai realizeze cat de mult se iubesc).

O aventura extraconjugala, in contextul unui mariaj care scartaie, dar la care nu vrei sa renunti, presupune cateva detalii, hai sa le spunem, de finete.

1. Cat de departe mergi


Trebuie sa admiti ca exista o mare diferenta intre un flirt nevinovat si o noapte pasionala, altundeva decat in patul conjugal... Depinde de tine unde te opresti.

Insa trebuie sa dai dovada de maturitate si discernamant. Trebuie sa stii exact ce vrei, sa-ti respecti deciziile, dar, mai ales, partenerul oficial. Nu in ultimul rand, trebuie sa te respecti pe tine insati.

2. Poti/nu poti sa pastrezi secreta aventura ta


Aceasta este o problema cu adevarat delicata, care nu depinde doar de tine. In locurile publice poti avea surpriza de a da nas in nas cu persoane cunoscute, care adreseaza intrebari sau care ii pot spune sotului tau despre situatia "inedita" in care ai fost vazuta.

Daca vrei o aventura secreta, nu povesti nimanui despre escapada ta, nici macar celei mai bune prietene, pentru ca nu se stie niciodata...

3. Poti/nu poti sa pui punct relatiei paralele


La un moment dat, va trebui sa te opresti. Si sa te intorci cu totul si cu totul acasa. Intrebarea este daca poti face asta fara sa te afecteze despartirea de "aventura" ta. Aici trebuie sa intervina din nou maturitatea, capacitatea de a alege intre ceea ce este bine sau rau, in raport cu ceea ce este placut sau neplacut. Complicat, nu? Dar cine a spus ca o relatie extraconjugala este o chestiune usoara?...

4. Pune in balanta avantajele si dezavantajele pe termen lung


Psihologii spun ca o relatie extraconjugala, pe care ai puterea de a o opri la momentul potrivit, este in masura sa te remonteze psihic, sa te mobilizeze (vei deveni mai preocupata de felul in care arati, de felul in care te imbraci), te va ajuta sa iti intelegi mai bine propria persoana, sa lupti pentru ceea ce vrei si sa-ti evaluezi corect sentimentele fata de partenerul tau.

Psihologii sustin ca o aventura te va scoate din starea de inertie, iar efectele se vor manifesta inclusiv in relatia ta de cuplu. De cele mai multe ori, o astfel de escapada iti va dezvalui adevarata valoare a celui pe care il ai langa tine - cu riscul ca acest lucru sa fie relevat si intr-un sens, si in altul; ai putea descoperi ca omul tau este cel mai bun sau, din contra, ai putea sa-l vezi cu alti ochi si sa intelegi ca faci o greseala continuand sa ramai alaturi de el.

Precizari:


  • nu incurajez si nu pledez pentru o astfel de metoda;
  • simplul fapt ca citesti un astfel de text inseamna fie ca esti interesata de o relatie paralela, fie ca te-ai implicat intr-o astfel de aventura, fie ca este un subiect care te preocupa in subconstient;
  • fenomenul poate fi un indiciu ca ceva nu functioneaza in relatia ta si ca ceva trebuie schimbat;
  • cei mai multi parteneri infideli sunt persoane oneste, care cauta fericirea;
  • ai in vedere faptul ca toate cele de mai sus pot fi lucruri pe care le gandeste si le face deja sotul tau;
  • cei implicati intr-o aventura sunt profund afectati de sentimentul de vina si rusine, iar povara aceasta, uneori, nu dispare niciodata.