Si tu poti trece peste o despartire...

Despre despartiri se spun si se scriu multe, dar nici cea mai rationala si obiectiva afirmatie nu este capabila sa caracterizeze ceea ce simti atunci cand esti parasita, decizi...

Despre despartiri se spun si se scriu multe, dar nici cea mai rationala si obiectiva afirmatie nu este capabila sa caracterizeze ceea ce simti atunci cand esti parasita, decizi chiar tu sa pui capat unei relatii sau relatia se destrama sub ochii tai si ai partenerului, fara sa va dati seama.

Desi iti este greu, trebuie sa inveti sa mergi mai departe... Exista situatii mult mai complicate, in care nu este vorba doar de sentimente, ci si de bunuri dobandite impreuna, de un camin comun si chiar de copii. In acest caz, multe femei aleg sa nu divorteze de dragul copiilor si pentru a nu-si vedea familia si agoniseala distruse.

Oricare ar fi atitudinea ta in fata unei despartiri, in oricare dintre situatii te-ai afla si oricat de greu ti-ar fi, este necesar sa iti recapeti bucuria de a trai, chiar daca ai pierdut o mare iubire. Iata care sunt etapele prin care trecem inainte de "vindecare":

1. Negarea


Prima ta reactie, atunci cand partenerul te anunta ca vrea sa va despartiti, este negarea, refuzul de a crede ceea ce auzi. Pur si simplu, nu iti vine sa crezi ca el poate renunta asa usor la relatie si la tine.

In zilele urmatoare, esti sub stare de soc, aflandu-te inca sub influenta vestii. Vezi un semn bun in orice lucru uitat de el: daca a lasat o carte si periuta de dinti, nadajduiesti ca va reveni.

Reinterpretezi fiecare dintre cuvintele si gesturile sale si vrei sa te convingi ca inca te mai iubeste. Iti spui ca nu este adevarat, este doar ceva de moment si iubitul tau va reveni la sentimente mai bune. Aceasta etapa nu face decat sa intarzie procesul de refacere, arata site-ul aufeminin.com.

"Abandonul este una dintre cele mai mari rani ale sufletului, iar o despartire te duce cu gandul la toate situatiile in care ai fost parasita in trecut. Creierul filtreaza informatiile si mesajele ajung la tine distorsionate, pentru ca inconstientul nu este pregatit pentru un astfel de soc", ne spune psihologul Adriana Ilie.