Sexul fara obligatii

Valabil doar pentru barbati?

Oare sexul fara obligatii este "potrivit" numai barbatilor? Inca mai exista mentalitatea invechita potrivit careia daca o femeie face sex cu un barbat, fara a avea o relatie serioasa cu acesta, este o femeie usoara. In schimb, unui barbat care face sex fara obligatii nu ii este alterata cu nimic imaginea, ba chiar ii este "imbunatatita", fiind considerat un adevarat macho.   

Exista multi masculi care isi doresc o partida (sau mai multe) de sex fara obligatii. Si mai cred ca exista destule femei care ar vrea sa aiba un barbat doar pentru o noapte. Singura diferenta este ca ele cugeta inainte mai mult decat ei, "cantaresc" situatia, iar acest proces le impiedica sa se arunce intr-o astfel de relatie pur sexuala si ajung sa catalogheze actul in sine ca fiind tabu. Din acest motiv, renunta mai usor la aceasta practica a sexului fara obligatii.

"Nu as putea face niciodata asta: sa agat in club un tip, sa ma culc cu el, doar asa, de distractie", spune Mara. "Este ceva ce ma opreste si cred ca este vorba de educatie, etica. M-ar cuprinde frustrarea cand m-as trezi in asternuturile unui om pe care abia l-am intalnit si mereu ma gandesc la ce ar putea crede despre mine. Recunosc, sunt de moda veche, dar nici nu vreau sa schimb asta. O astfel de experienta mi-ar afecta stima de sine si din acest motiv o elimin din start, oricat de mare ar fi dorinta", concluzioneaza Mara.

Si nu este singura care gandeste astfel... Multe femei "gandesc in viitor" si nu doresc doar o placere de moment, pentru ele siguranta, opinia acelui barbat, posibila suferinta cantaresc mai mult decat satisfactia fizica de moment.

"Decizia imi apartine in totalitate si spun 'Da' de cate ori am ocazia"


"De ce as spune 'Nu' sexului fara obligatii? Atat timp cat ma protejez, care este problema?", se intreaba retoric Claudia. "Sexul fara obligatii nu te face o femeie usoara, daca stii cu cine sa il faci si cat de mult il practici. Nu mi-am facut un obicei din asta, dar daca simt ca vreau sa fac sex cu tip si el este ok cu asta, de ce nu as profita de situatie? Nu am iubit, nu insel pe nimeni, fac numai ce cred ca este bine pentru mine si sunt multumita de decizia luata. Nu ma simt folosita, pentru ca asta imi doresc sa fac, nu ma obliga nimeni. Nu astept telefon de la el dupa partida de sex, nu vreau nimic serios si stiu exact ce imi doresc de la tipul respectiv inca de la preludiu: sex pur, fara implicatii, fara obligatii", spune Claudia.

Am cerut si o parere de barbat, iar Florin mi-a spus, cum era de asteptat, ca "sexul fara obligatii este visul oricarui barbat. Pacat ca este doar o idee, care greu poate fi pusa in aplicare. Pana la urma, cineva tot va dori ceva in schimb (vezi episodul din Seinfeld, cu Jerry si Elaine, in care incearca o astfel de relatie). Insa, exista si varianta fericita, cand o astfel de aventura se poate transforma in dragoste". Cum li s-a intamplat Alinei si lui Dragos. "Ne-am cunoscut, am facut sex in aceeasi zi, fara sa ma gandesc la faptul ca ar putea duce undeva aceasta partida de sex. Ne-am mutat impreuna imediat, ne-am casatorit dupa doua luni si anul acesta am sarbatorit doi ani de la fericitul eveniment. Sex fara obligatii transformat intr-o relatie adevarata... Asa a fost soarta", spune fericita Alina.

Cu totii avem porniri "animalice", dorinte nebune, fantezii sexuale secrete, important este cum vrei sa ti le indeplinesti. Nu cred ca sexul fara obligatii este o chestiune care apartine numai barbatilor si nu militez nici in favoarea femeilor care ar trebui sa practice sau practica acest gen de relatii. Fiecare face sex cum, cand si cu cine doreste. Important este sa stii ce vrei cu adevarat, sa fii constienta de consecinte pentru a nu suferi mai tarziu. Nu exista niciun ghid al sexului fara obligatii, exista doar un ghid al trairilor tale, pe care numai tu stii cum sa il utilizezi.