O relatie noua? Nu, multumesc!

Ai iesit dintr-o relatie nu tocmai reusita? Ti-e teama de o noua implicare si te intrebi la ce anume ti-ar folosi o noua relatie? Descopera ce te tine pe loc si care dintre sfaturile de mai jos functioneaza in cazul tau.

Esti intre doua relatii sau cel putin dupa una care te-a facut serios sa te gandesti daca iti e de vreun folos sa fii impreuna cu cineva. Poate ai fost foarte ranita sau poate doar dezamagita. Poate in acest moment te uiti in trecut ca la o perioada in care relatia nu ti-a insemnat suport, ci dimpotriva, si mai multe eforturi din partea ta.

Acum insa nu e vorba de ce a fost, ci de faptul ca iti dai seama ca zilele trec si tu, in continuare, nu esti pregatita pentru o noua relatie, sau pentru a iesi macar sa vezi care mai e mersul lucrurilor printre oamenii singuri. Ca sa treci peste, e bine sa iti dai mai intai seama ce te tine pe loc acum si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le securizezi in sufletul tau pentru a putea trece mai departe.


Inca mai tii la fostul

Daca te gandesti inca deseori la el, iti imaginezi ca ati putea fi din nou impreuna sau ai prieteni carora inca nu le-ai spus ca v-ati despartit, atunci va fi destul de greu sa te gandesti la o noua relatie, atata timp cat psihologic tu inca esti in fosta.

Asa ca e timpul sa iti sufleci manecile si sa faci curat in trecut, chiar cu riscul de a face alergie la praf. Sentimentele tale sunt prezente si trebuie sa le accepti. Insa, daca relatia ta s-a terminat cand nu mai avea nicio sansa, poate e momentul sa privesti lucrurile cu intelepciune si sa iti asumi realitatea asa cum este, nu cum ti-ai dori sa fie. Nu e usor. Dar iti va da dreptul de a trai.


Ai ramas prea mult in relatia trecuta, desi nu mai erai implicata

Din mila, din neputinta de a spune nu, ai pierdut mult timp intr-o relatie in care nu mai erai implicata. Poate erai prietena buna cu fostul tau iubit si ai lasat dragostea deoparte pentru a nu-i pierde prietenia sau poate lucrurile devenisera prea complicate pentru a putea sa lasi totul dintr-odata si ai avut nevoie de timp. Astfel de perioade obosesc si chiar epuizeaza, pentru ca, in mod fals, ramai unde nu ai vrea sa fii.
Si e posibil ca in acest moment sa te simti obosita sa mai dai, fara dorinta sa mai primesti, inerta si autosuficienta. Ei bine, e doar o stare.

Nu o privi ca pe ceva permanent, pentru a nu te plafona in rutina zilnica, din care te poti trezi peste 10 ani, mult mai deprimata si cu mult mai putine sanse de a lua lucrurile de la capat cu entuziasm. Daca te simti obosita, nimeni nu te obliga sa iei lucrurile altfel decat incet, in ritmul tau. Incepe prin a cunoaste oameni, a relationa chiar superficial. La timpul potrivit vei cunoaste si persoana care sa iti starneasca curiozitatea de a trece de asta.


Te-ai lasat folosita, crezand ca iti vei cumpara dragostea

Ai avut un prieten la care inca mai tii, dar stii ca e o relatie inutila. Ai dat tot ce ai putut si inca ceva in plus, si nu prea ai primit nimic in schimb. Poate doar sentimentul ca ceea ce poti tu sa oferi nu e suficient.
In acest caz, nu lasa resentimentele sa te copleseasca. Poate fostul tau prieten e doar o persoana vulnerabila, care masoara iubirea in lucruri si a dorit sa iti confirme faptul ca poate fi iubit cerand tot ce putea de la tine. E mai trist pentru el decat pentru tine, deoarece tu ai pierdut niste lucruri, el insa inca nu stie ce e iubirea. Indreapta-ti atentia catre o relatie egala si incepe acest lucru prin a lucra cu tine si cu autostima, pentru a-ti da voie sa ai incredere in tine ca poti fi iubita pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce dai.


Ai dat totul, iar increderea ti-a fost tradata

Se mai intampla. Oamenii mint din diferite motive si probabil ca tu ai aflat si motivele pentru care ai fost mintita, daca ti s-a intamplat asta. Insa, acum e timpul sa treci mai departe. Daca un om ne minte, nu inseamna ca oamenii sunt mincinosi. Nu generaliza, pentru ca te limitezi pe tine, nicidecum lumea in care traiesti.


Esti un om ok si lasa-i pe ceilalti sa te vada asa cum esti, nu ca pe o ciudata cu prejudecati si lentile colorate, privind lumea doar asa cum are ea chef, pentru a-si confirma teoriile. Da, e posibil ca si viitoarea relatie sa fie un esec. Insa nu poti sti pana nu incerci sa ii dai o sansa. Gandeste-te ca tu insemni jumatate din posibila relatie.

Daca esti in aceeasi "oala" cu multe dintre noi, hai sa discutam despre acest subiect pana il epuizam si sa gasim solutii care ne-ar ajuta sa mergem mai departe. Posteaza-ti comentariul mai jos!