O insala. Sa ii spun?

Ai aflat ca iubitul prietenei tale este infidel...

Te-ai confruntat si tu cu aceasta dilema? Ai aflat ca iubitul prietenei tale ii este infidel, ca are o aventura... cum reactionezi?

Eu imi amintesc de o astfel de experienta pe care am trait-o acum cativa ani, singura diferenta era ca prietena mea era cea care isi insela iubitul, care imi era (si este) un amic foarte bun.

Si, recunosc, nu am vazut in viata mea un barbat care sa sufere atat de mult din cauza lipsei de atentie si a lipsei de dragoste din partea persoanei de langa el. Cosmin era sfasiat de durere pentru ca Ana nu il mai saruta, nu il mai lua in brate si nici macar nu ii mai vorbea...

Nu i-am tinut niciodata partea pentru ca gresise de multe ori in relatia cu Ana, dar stiu sigur ca iubit-o ca un nebun.

Ana imi povestea cu patos, de fiecare data cand ne intalneam, cat de usor este de inselat Cosmin si cat de bine se simte cand ii face asta. "Pai si daca ati ajuns aici, nu ar fi mai bine sa va despartiti? Fiecare sa isi 'faca de cap', fara sa va raniti unul pe celalalt?", am intrebat-o pe Ana. "Pai de ce? Cosmin ma sustine financiar, celalalt imi ofera placere. Nu as putea renunta la niciunul", mi-a raspuns Ana.
A fost decizia ei si am respectat-o cat am putut de mult... Insa, Cosmin ma intreba in mod constant daca Ana are pe altcineva, iar raspunsul meu era mereu: "Nu cred!", "Nu stiu", "Nu crezi ca mai bine ar fi sa discutati voi doi?" - aceste raspunsuri veneau din premisa ca nu imi placea sa ma bag in vietile altora, oricat de prieteni mi-ar fi fost...

Pana intr-o seara, cand plangand ca un copil si zvarcolindu-se de durere, Cosmin "m-a prins la colt" si m-a luat la intrebari. "Nu mai rezist, crede-ma! Viata mea a devenit un calvar! O iubesc de innebunesc si mi-as dori sa vorbeasca cu mine, sa imi spuna unde am gresit, sa imi spuna ce se intampla".
Dupa indelungi mustrari de constiinta, nu am putut sa mint la nesfarsit si i-am zis ca Ana il insala, iar Cosmin nu a facut decat sa imi multumeasca si sa rupa relatia cu ea.