Nu stiu sa ma despart de el...

Simti ca ceva nu merge in relatia pe care o ai cu iubitul tau. Sunt niste probleme a caror singura rezolvare nu poate fi decat despartirea. Poate nu mai comunicati...

Simti ca ceva nu merge in relatia pe care o ai cu iubitul tau. Sunt niste probleme a caror singura rezolvare nu poate fi decat despartirea. Poate nu mai comunicati indeajuns de bine, nici viata voastra sexuala nu mai este cum era la inceput dar, cu toate ca ai incercat sa gasesti solutii, nu mai exista cale de intoarcere. Iti este foarte clar, trebuie sa va despartiti!

Totusi, nu stii cum sa procedezi in aceasta situatie. Cand si cum sa te desparti de el? Sau poate nu trebuie sa te desparti de el... Vrei sa o faci, dar iti vin tot felul de ganduri: daca nu vei mai putea fi cu altcineva, vei ramane singura, daca te simti dependenta de el din punct de vedere emotional etc.

In mod sigur, o despartire si, mai ales, un divort sunt foarte grele... in mod deosebit daca sunt implicati si copiii in aceasta ecuatie. Momentan ma voi referi doar la o despartire, in care nu sunt implicate bunuri comune sau copii.

Este o situatie delicata, avand in vedere faptul ca el nu te-a inselat niciodata (nici tu pe el), nu ati avut conflicte foarte mari...

si totusi, nu mai simti ca locul tau este langa el. Pune in balanta avantajele si dezavantajele pe care le veti avea amandoi in urma acestei separari.

Nu este o conjunctura in care trebuie sa te gandesti numai la tine; si el a contat si inca mai conteaza in viata ta, doar ca nu doresti sa mai formati un cuplu.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca este posibil ca el sa nu fie de aceeasi parere, dar, din punctul tau de vedere, nu mai exista cale de intoarcere. Iata cativa pasi pe care ii poti urma pentru a depasi momentul impreuna:

Nu il trata cu indiferenta


Uneori, femeile pur si simplu nu isi mai contacteaza partenerul, sperand astfel ca acesta sa inteleaga faptul ca relatia a luat sfarsit. Nu trebuie sa incerci sa faci acest lucru, pentru ca nu toate semnalele tale pot fi receptate asa cum iti doresti.

Nu uita ca este vorba de o relatie, nu de o aventura de o noapte. Viitorul tau "fost iubit" ar putea crede ca telefonul sau e-mail-ul au probleme de functionare. Sunt doua destine in joc si nu este cazul sa te "ascunzi dupa deget".
Indiferenta doare foarte mult, iar daca ai fi in locul lui nu cred ca ti-ai dori sa fii tratata in acest mod.

Nu il minti


Poate, datorita faptului ca nu vrei sa il ranesti, preferi sa minti. In acest caz, minciuna nu este o solutie viabila. Chiar are rost sa iti pierzi timpul inventand tot felul de scenarii? O despartire nu este o joaca, mai ales daca intre voi a fost o relatie serioasa, in care, candva au existat sentimente profunde de dragoste. Poate chiar mai exista aceste sentimente, daca nu din partea ta, poate din partea lui...

Nu incerca sa amani momentul in care sa ii spui ca vreti sa va despartiti cu replici de genul "Am nevoie de spatiu" sau "Simt nevoia sa fiu singura pentru un timp". Orbit de dragostea pe care ti-o poarta, este posibil sa nu te uite si sa spere ca este doar o perioada in care tu simti nevoia sa fii singura.

Nu ii da sperante desarte. Spune-i clar, in fata, cum stau lucrurile. Niciodata la telefon, prin e-mail, prin prieteni sau alte mijloace de comunicare de acest gen.
Aceste decizii se spun fata in fata. Nu va fi un moment placut, nici pentru tine, nici pentru el, dar este mai bine asa.

Nu incerca sa il faci pe el sa se desparta de tine


Nu are rost sa il fortezi sa se desparta de tine, facand exact lucrurile care nu ii plac: scene de gelozie care nu isi au rostul sau alte chestii cu care speri ca il vei face sa se indeparteze de tine.

In acest mod, ai face si mai tensionata relatia voastra, iar situatia ar putea deveni foarte stresanta pentru amandoi. Nu este cazul sa incerci sa arunci vina asupra lui, mai ales ca el nu a gresit cu nimic. Asuma-ti responsabilitatea deciziei de a rupe aceasta relatie.

Daca nu gasesti momentul potrivit, nu amana


Cand vine vorba despre o despartire si, mai ales, in cazul in care simti ca nu iti gasesti cuvintele potrivite, ai impresia ca niciun moment nu este potrivit. Nu este cazul faci o programare intr-un anumit loc sau la o anume ora.

Nici macar nu cred ca exista un moment potrivit pentru comunicarea unei astfel de decizii.
Odata ce te-ai hotarat sa faci acest pas, trebuie sa ii comunici cat mai repede posibil, nu trebuie sa amani. Iti vei face suferinta mai lunga si, pana la urma, amandoi meritati sa fiti fericiti, chiar daca nu veti mai fi impreuna.

Sa nu iti fie frica de singuratate


Exista femei care, desi nu se simt implinite in relatia cu partenerul, prefera sa nu se desparta pentru ca le este frica de singuratate. Am mai spus si o sustin in continuare, o despartire nu inseamana inceperea singuratatii; intr-o relatie de dragoste se fac compromisuri, dar prea multe te fac sa aduni resentimente, dragostea dispare si ramane doar o simpla relatie, care are la baza doar obisnuinta.

Nu trebuie sa iti fie frica de singuratate, la orice varsta ai fi... Te vei simti si mai singura intr-o relatie care nu merge cum ti-ai dori.