Iti doresti sa fiti din nou impreuna?

Chiar s-a terminat, intr-adevar? Ti se intampla tot mai frecvent sa te surprinzi gandindu-te la fostul iubit, amintindu-ti momentele frumoase si te intrebi adesea: "Dar ce-ar...

Retrospectiv privind lucrurile, n-ai mai sti sa spui ce s-a intamplat intre voi, de ce nu a mers; poate ca la vremea aceea nu aveati niciunul experienta in ceea ce priveste relatiile de lunga durata; poate ca a intervenit ceva care v-a bulversat si peste care nu ati putut trece; sau poate ca, pur si simplu, nu ati avut suficienta rabdare unul cu celalalt. Si uite-asa s-a terminat o poveste de dragoste...

Chiar s-a terminat, intr-adevar? Ti se intampla tot mai frecvent sa te surprinzi gandindu-te la fostul iubit, amintindu-ti momentele frumoase (cele neplacute se uita intotdeauna primele - un paradox al gandirii umane), si te intrebi adesea: "Dar ce-ar fi fost daca...?", Poate daca am fi procedat altfel... cine stie?".

De stiut nu stie nimeni cu siguranta, insa pe masura ce te gandesti, realizezi ca ti-ai dori din ce in ce mai mult o a doua sansa. In esenta nu e nimic rau, insa trebuie sa fii deosebit de atenta la contextul in care ai ajuns la aceasta concluzie si sa cantaresti cu atentie toate aspectele.

In primul rand, intreaba-te cum de ai ajuns sa iei in calcul aceasta posibilitate. Nu cumva (si) ca urmare a faptului ca viata ta sentimentala actuala nu se desfasoara tocmai sub cele mai bune auspicii? Nemultumirile acumulate in prezent ar putea constitui unul dintre principalele motive ale melancoliei tale. Iar acesta nu reprezinta, cu siguranta, cel mai indicat fundament pentru a recladi o relatie esuata.

Sa presupunem insa ca lucrurile nu stau astfel, ci in ultima vreme te-ai tot gandit, ai pus in balanta toate aspectele si ai ajuns la concluzia ca iti doresti din tot sufletul sa reluati de unde ati ramas si sa considerati perioada de despartire ca fiind numai o accidentala si nefericita paranteza. Usor de zis, dar evident nu la fel de usor de facut...

Cum ar urma sa procedezi...


Pentru inceput, incearca sa afli cat mai multe informatii despre el. Cu cat a trecut mai multa vreme de la despartirea voastra, cu atat mai mare este probabilitatea sa aiba o relatie serioasa. Va fi bine pentru tine daca vei afla cat mai repede cum stau lucrurile. Nu ar fi o idee prea buna sa iei imediat legatura cu el; trebuie sa te convingi intai ca mai este inca disponibil.

Mergem mai departe cu presupunerile si acceptam premisa ca fostul tau iubit este si acum un barbat liber, preocupat doar de serviciu, hobby-urile sale si iesirile cu baietii. Care ar fi urmatorul pas?

Ideal ar fi sa fi pastrat legatura cu unii dintre amicii comuni; astfel vei putea "pescui" care mai sunt sentimentele lui fata de tine si care ar fi pozitia sa referitor la o tentativa de reconciliere. Dar, daca nu ai mai pastrat relatiile, asta este, va trebui sa te descurci si fara. Poate ca nu mai ai numarul lui de telefon, dar cu siguranta e-mail-ul nu l-ai uitat; femeile tin minte acest gen de lucruri si peste 20 de ani...

Prin urmare, ar trebui sa-ti iei inima in dinti si sa treci la actiune. Cu cat amani mai mult, cu atat exista riscul ca el sa cunoasca pe altcineva si sa inceapa o noua relatie. Scrie-i un e-mail scurt, prietenos, dar neutru: intreaba-l ce mai face, cum ii merge la serviciu, eventual cum s-a terminat povestea aceea cu proiectul care ii daduse dureri de cap (este un exemplu aleatoriu, ideea fiind ca el sa vada ca iti mai amintesti aceste lucruri, ceea ce il poate impresiona placut).

Te gandesti ca, in mod sigur, el isi va da seama de adevaratele tale intentii (cu atat mai mult daca nu ati mai vorbit deloc de cand v-ati despartit). Dar, in definitiv, care este problema? Odata ce ai ajuns pana aici, este de presupus ca ai invatat din trecut si ca esti dispusa sa treci peste false orgolii pentru a incerca sa recladesti ceea ce ati avut impreuna. Daca ai retineri de acest gen, ar fi mai bine sa nu intreprinzi nimic. Nu este cel mai indicat mod de a relua o relatie - fapt care, oricum, s-ar putea sa nu se dovedeasca atat de simplu.

Daca iti raspunde prietenos la e-mail, este un semn bun dar cu siguranta nu suficient pentru a-ti face iluzii. Citeste cu atentie raspunsul lui; in cazul in care include un conventional "Sunt bine, tu ce mai faci?" si raspunsuri scurte, punctate, la intrebarile tale, ar trebui sa te mai gandesti. Poate ca omul a vrut numai sa fie amabil. Poti continua discutia, insa fii rezervata.

Pe de alta parte, daca iti raspunde in detaliu si iti pune intrebari referitoare la ceea ce se mai intampla in viata ta, ai motive sa fii (putin) mai optimista. Si, inspirand adanc, poti sa-ti faci curaj sa ii propui sa va revedeti la o cafea!