Identifica semnele unei relatii nefericite

A simti daca esti fericita intr-o relatie este un lucru foarte simplu. Sentimentul de siguranta si cel de incredere merg mana in mana si sunt cat se poate de naturale. A-ti da seama insa...

A simti daca esti fericita intr-o relatie este un lucru foarte simplu. Sentimentul de siguranta si cel de incredere merg mana in mana si sunt cat se poate de naturale. A-ti da seama insa daca te afli intr-o relatie nefericita, poate fi un pic mai mult decat dificil. In unele cazuri, semnele unei relatii nefericite pot trece neobservate. O relatie in care nu esti fericita poate cauza mult stres si, de cele mai multe ori, suferinte psihice, acestea insemnand de la sentimente ranite, senzatia de pierdere de timp si uneori pana la teama de pierdere a propriei constinte de sine.

A identifica semnele unei relatii nefericite este unul dintre primii si cei mai importanti pasi pentru luarea unei decizii corecte. In urma acesteia, viata ta se poate schimba semnificativ. Cele mai evidente semne ale unei relatii nefericite sunt cele care iti cauzeaza suferinta psihica.

Aceasta se poate manifesta in diferite forme, precum: stari de furie, nervozitate si instabilitate emotionala.

Intuitia are un rol foarte important in identificarea acestor semne. Nu ignora presentimentele, daca acestea incearca sa iti transmita un semnal de alarma. Daca nu te simti confortabil intr-o relatie, acest lucru se simte si se si vede. Corpul tau emite semnale care te atentioneza ca ceva nu este in regula cu partenerul tau.

Unele persoane care au predispozitie catre relatii nefericite fac parte din categoria celor foarte grabite. De exemplu, ele vor sa se mute impreuna dupa numai o saptamana de relatie. Iti verifica telefonul, se enerveaza cand iesi cu prietenii? Iata alte doua situatii care ar trebui sa iti dea de gandit. Oricat de mult se presupune ca te iubeste, nu are niciun drept asupra persoanei tale. Indiferent daca va casatoriti sau nu, esti si o sa ramai singurul tau stapan.
Scuzele nu isi mai au rostul in cazul in care cuvintele au fost inlocuite cu actiuni violente.

Cu siguranta va gasi diverse modalitati ca tu sa termini orice legatura cu amicii, prietenii, familia sau orice persoana care iti este apropiata.  Indiferent de situatie si de cei cu care te intalnesti, totul in mintea lui se va transforma in paranoia. Urmareste-l cum se comporta cu ceilalti, de la familie la prieteni si cunoscuti, astfel incat sa iti dai seama cum este de fapt. Cu tine poate sa fie foarte atent si foarte afectuos, in special la inceputul relatiei, dar fi sigura ca isi va schimba comportamentul daca observi ceva ciudat in relatia lui cu ceilalti. Daca ii desconsidera pe altii, acelasi lucru il va face si cu tine.

Fluctuatiile de comportament sunt unul dintre cele mai clare semne ca esti implicata intr-o relatie nefericita. Daca si familia si prietenii iti spun acelasi lucru despre el, atunci ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face planuri de viitor.
Uneori este nevoie de ajutorul unor persoane din exterior ca sa iti dai seama langa cine stai de fapt. Greselile, odata admise, ii vor da impresia partenerul tau ca se poate purta asa cu tine tot timpul. Un comportament violent este foarte greu sau chiar imposibil de schimbat.

Daca decizia de despartire este de comun acord, atunci cu siguranta procesul va fi mult mai usor. In cazul in care decizia iti apartine doar tie, atunci ai nevoie de un plan bine pus la punct. Fa-ti ordine in ganduri si incearca sa iti analizezi partenerul cat poti de obiectiv. Fii sincera cu tine si gandeste-te daca intr-adevar ai nevoie de el ca sa mergi mai departe. Fa-ti o lista cu lucrurile care ti-au adus satisfactie in aceasta relatie si cele care te-au facut nefericita.

Daca sentimentele tale sunt foarte puternice si simti nevoia sa ii mai dai o sansa partenerului tau, atunci discuta cu el si propune-i sa mergeti la o sedinta de terapie de cuplu.
Daca nici acesta optiune nu poate fi luata in calcul, atunci chiar trebuie sa iei o decizie, tu si numai tu. Nu uita ca o relatie sanatoasa presupune demnitate si respect.

Indiferent ca ai iesit sau nu cu inima putin sifonata din aceasta relatie, incerca sa revii la fostele tale pasiuni si nu uita ca familia si prietenii iti vor fi alaturi, orice s-ar intampla. Inscrie-te cu cea mai buna prietena la un curs de dans, fa-ti timp numai pentru tine si experimenteaza lucruri noi. Dupa o perioada, iti vei da seama de faptul ca incheierea unei relatii nefericite iti poate schimba definitiv cursul vietii.