Horoscop: Regula contrastelor care se atrag. Zodia ta opusă şi compatibilitatea

Descoperă care sunt cele şase cupluri de zodii opuse şi cât este de reală regula contrastelor care se atrag, în astrologie.

Berbec - Balanţă

Zodia opusă berbecului este balanţa. Compatibilitatea dintre aceste două semne este foarte bună, tocmai datorită faptului că sunt foarte diferite, Berbecul este un semn de foc, guvernat de Marte, planeta războiului, iar balanţa, un semn de aer, este guvernată de Venus, planeta iubirii şi a frumuseţii.


Forţa şi hotărârea berbecului compensează caracterul oscilant al balanţei, iar blândeţea şi nevoia de echilibru a balanţei temperează impulsivitatea berbecului.

Taur - Scorpion


Zodia opusă taurului este scorpionul. Taurul este un semn de pământ, guvernat de Venus, iar scorpionul este un semn de apă, guvernat de Pluto. Între cele două semne există o atracţie fizică şi senzuală foarte puternică. Taurul reprezintă partea materială, fizică, a existenţei, iar scorpionul latura spirituală, sentimentală sau emoţională. Cu toate că sunt semne foarte diferite, se atrag reciproc ca două magnete.

Deşi atracţia este mare şi pasională, adesea relaţiile în care sunt implicate persoane născute în aceste semne nu reuşesc să reziste, fiind efemere şi instabile.

Gemeni - Săgetător


O altă axă de zodii opuse este cea formată dintre gemeni şi săgetător. Zodia gemenilor, un semn de aer, este guvernată de Mercur, iar Săgetătorul este un semn de foc, guvernat de Jupiter. Dacă gemenii reprezintă comunicare, varietatea şi cunoaşterea generală, săgetătorul simbolizează filosofia, înţelepciunea şi aprofundarea cunoştinţelor. Nativii acestor semne sunt compatibili intelectual şi adesea sunt atraşi unul de celălalt din punct de vedere fizic.

Ambele sunt semne mutabile, ceea ce face ca relaţia lor să fie instabilă, aeriană sau haotică. Dar dacă reuşesc să-şi potolească nevoia de diversitate, o pot menţine cu succes.

Rac - Capricorn


Racul şi capricornul sunt două semne cardinale, opuse, foarte compatibile din punct de vedere amoros. Racul este un semn de apă, guvernat de Lună, iar capricornul este un semn de pământ, guvernat de Saturn. Diferenţele dintre aceste semne sunt majore: nativii din rac sunt persoane emoţionale, sensibile şi sentimentale, iar cei din capricorn sunt pragmatici, determinaţi şi stabili. Dar tocmai aceste difereţe îi ajută să formeze adesea cupluri fericite şi reuşite.

Zodia racului simbolizează mama şi maternitatea, iar capricornul este simbolul tatălui, ceea ce îi şi ajută să se completeze foarte bine. Relaţia ideală este formată dintr-o femeie născută în zodia racului şi un bărbat născut în zodia capricornului.

Leu - Vărsător


Zodia diametral opusă leului este vărsătorul. Leul este un semn de foc, guvernat de Soare, iar Vărsătorul este un semn de aer, guvernat de Uranus. Deşi aceste semne sunt compatibile din punct de vedere profesional şi amical, în relaţiile amoroase nu reuşesc să găsească o cale de mijloc, care să-i satisfacă pe ambii parteneri.

Leul reprezintă egoul, iar vărsătorul reprezintă umanitatea, colectivitatea, de aceea convingerile celor doi sunt adesea foarte diferite. Îi uneşte orgoliul şi încăpăţânarea, ceea ce înseamnă că de cele mai multe ori compromisurile sunt imposibile.

Fecioară - Peşti


O altă axă de zodii opuse este formată din fecioară şi peşti. Fecioara este un semn de pământ, guvernat de Mercur, iar zodia peştilor este un semn de apă, guvernat de Neptun. Cele două semne sunt foarte compatibile din punct de vedere sentimental şi amoros. Zodia peşti reprezintă emoţiile, sensibilitate, sentimentele profunde, iar zodia fecioarei este una stabilă şi pragmatică.

Aceste caracteristici îi ajută pe nativii celor două semne să se echilibreze reciproc. Pot avea o relaţia amoroasă foarte reuşită.