Esti "cealalta"?

Nu, acesta nu este un manifest public impotriva femeilor aflate intr-o astfel de situatie. Si nu reprezinta nici o incercare de a te pune la "stalpul infamiei". De fapt, poate ca ajungi...

Nu, acesta nu este un manifest public impotriva femeilor aflate intr-o astfel de situatie. Si nu reprezinta nici o incercare de a te pune la "stalpul infamiei". De fapt, poate ca ajungi la concluzia ca acest articol nu ti se adreseaza, din moment ce nu te regasesti in ipostaza respectiva. Dar ar fi bine sa citesti, totusi.

De ce? Pur si simplu pentru ca nu exista femeie careia sa nu i se fi facut macar propunerea de a fi "cealalta". Nu ne-am propus sa analizam motivele pe care le au barbatii; pe langa faptul ca variantele de raspuns sunt, in general, destul de previzibile, ideea este sa gasesti un subiect la care sa reflectezi.

Dupa cum spuneam, acesta nu este un tribunal. Cu siguranta nu iti este usor si, foarte probabil, nu aceasta a fost alegerea ta initiala. Poate ca simteai inca de atunci ca este o greseala; dar te-ai lasat dusa de val si nu ai anticipat in ce situatie dificila si dureroasa vei ajunge.

Da: am spus ca este o situatie dureroasa.

Poate ca nu esti dispusa sa recunosti acest lucru nici macar fata de tine insati. Nu e deloc usor sa admiti ca te-ai inselat si ca ti-ai facut atat de mult rau singura. Dar trebuie sa fii sincera. Intr-adevar, la inceput a fost frumos, romantic, inedit... insa in prezent esti mai tot timpul suparata, confuza, ai mustrari de constiinta si relatia pe care o ai nu te mai satisface in nicio privinta. Toate acestea denota faptul ca a venit momentul sa-ti pui niste intrebari.

Inainte de a decide cum vei proceda in continuare, ar trebui sa te gandesti cum ai ajuns in aceasta situatie. Chiar este vorba numai si numai despre acest barbat? Chiar esti convinsa ca el este sufletul tau pereche? Simplul fapt ca apartine altei femei ar trebui sa te contrazica. Daca ai putea alege orice barbat din lume, tot pe el l-ai alege? Cum te-ai simti daca relatia voastra s-ar incheia chiar astazi? Ai fi distrusa ori ti-ai vedea cu naturalete de viata ta? Daca varianta corecta este cea de a doua, cum de ai ajuns in aceasta situatie, totusi?

Nu cumva e vorba despre tine insati? Multe femei care au relatii cu barbati insurati se confrunta, de fapt, cu o problema serioasa in ceea ce priveste stima de sine.
Pur si simplu, ele simt ca nu merita mai mult si considera ca este normal sa se multumeasca a fi pe locul al doilea (sau al treilea, al patrulea... daca respectivul are si copii).

Ei bine, daca acesta este motivul, e o grava eroare. Genul acesta de relatie, clandestina si fara nicio perspectiva concreta, nu te va ajuta sa ai mai multa incredere in tine. Ba chiar dimpotriva: majoritatea covarsitoare a barbatilor care au relatii extraconjugale sfarsesc prin a se intoarce la sotiile lor. Cazurile cand divorteaza pentru a se recasatori cu "celelalte" sunt extrem de rare. Iti asumi riscul?

Pe de alta parte, are si el motivele lui pentru care face acest lucru si isi complica viata. Poate ca, intr-adevar, te iubeste - desi chestiunea este discutabila. Cand iubesti cu adevarat pe cineva, nu-i pretinzi sa se multumeasca sa fie pe planul secund. Dar sa admitem ca e posibil. Ai la dispozitie un mijloc de a te convinge cum stau lucrurile, dandu-i un ultimatum.
Daca asa stau lucrurile, sa divorteze si sa te ia in casatorie. E un test cu marja de eroare zero. Iar daca il pica, sper ca stii ce ti-a ramas de facut.

In cazul in care incepe sa-ti spuna ca are o multitudine de probleme de rezolvat (copii, rate la banca, un eventual partaj cu probleme etc), ar trebui sa te intrebi nu numai daca te iubeste (pentru ca, pe moment, a devenit o chestiune secundara), ci daca acesta este omul alaturi de care vrei sa traiesti intreaga viata. Un om care nu e in stare sa-si rezolve problemele si prefera sa amane gasirea unei solutii concrete, preferand in schimb duplicitatea...

Un alt aspect de care e bine sa tii cont este urmatorul: a mai facut acest lucru si inainte de tine? Nu-ti va fi usor sa afli, dar nici imposibil. Putine lucruri pot ramane cu adevarat secrete. Iar daca descoperi ca nu este la prima sa relatie extraconjugala, ar trebui sa-ti dai seama ca... foarte probabil, nu este nici la ultima.

Nu spune nimeni ca e usor sa te desprinzi sau ca nu-l iubesti.
Bineanteles ca ai sentimente pentru el, altfel de ce ai accepta asemenea compromis? Dar nu permite ca sentimentele sa predomine. Din fericire, dragostea nu se intalneste asa de rar cum ne fac sa credem filmele si romanele siropoase. Daca simti ca nu este ceea ce iti doresti, ai curajul de a te desprinde din relatie. Decat sa imparti ceea ce, oricum, nu este al tau, mai bine singura. Meriti mai mult si ai toate sansele sa primesti. Chiar daca nu de la barbatul respectiv.