De ce insala femeile?

Afla de ce insala femeile si cum se poate salva o relatie in urma aventurii unuia dintre parteneri...

In urma cu multi ani, era de neconceput ca sotia sa-si insele partenerul; in timpurile actuale, acest comportament a devenit unul din ce in ce mai frecvent.

In privinta inselatului, diferenta dintre femei si barbati este aceea ca ei insala adesea din motive fizice, in timp ce femeile isi insala partenerul din considerente emotionale.

Motivele pentru care femeile insala includ singuratatea, razbunarea, plictiseala si stima de sine, mai degraba decat o dorinta fizica puternica.  

Singuratatea este unul din principalele motive pentru care femeile calca stramb. Desi suna ciudat, sa ne imaginam o femeie care se simte singura intr-o relatie atunci cand are un partener (facem referire la acele relatii in care ele nu gasesc implinirea in plan emotional).

Femeile implicate in astfel de relatii nesatisfacatoare se simt mult mai singure decat femeile fara partener. Daca intr-o relatie femeia nu primeste atentia pe care considera ca o merita, poate incerca sa caute satisfactie in alta parte si sa se implice in noua relatie.

Un partener legat foarte mult de munca sa sau de un hobby nu mai poate fi receptiv la nevoile femeii, aceasta ajungand, astfel, sa se simta singura. Tocmai acest sentiment de singuratate in prezenta partenerului poate determina o femeie sa insele.

Razbunarea - un motiv din ce in ce mai intalnit din cauza caruia femeile insala. Femeia moderna nu mai doreste sa ramana pasiva si sa accepte faptul ca partenerul o insala. Daca unei femei i se confirma sau doar banuieste ca este inselata, poate fi determinata sa se angajeze intr-o aventura ca un act de razbunare.

Teoria "Dinte pentru dinte si ochi pentru ochi" s-a inserat profund in relatia amoroasa si multe femei isi insala partenerul ca o justificare a propriei inselari. Femeile considera ca aventura lor e justificata din moment ce au fost inselate. Mai mult chiar, se pot simti extrem de ranite de actiunea partenerului si cauta o modalitate de a-l rani.  

Plictiseala - un alt motiv foarte des intalnit. Relatia se afla intr-un stadiu de rutina, lancezeala, lipsa de dorinta. Femeile pot avea senzatia ca relatia a devenit plictisitoare, predictibila si, in loc sa faca ceva pentru a readuce dorinta, recurg la o aventura in speranta retrairii excitatiei pe care au simtit-o in primele luni ale relatiei stabile.  

Chiar daca o aventura reprezenta o solutie temporara pentru ca femeia sa simta din nou placerea, ea poate duce la distrugerea relatiei actuale, cat si a relatiei care o "ajuta" sa insele. O aventura este incitanta nu doar pentru ca implica o persoana noua, ci si datorita riscului pierderii relatiei durabile in favoarea unei aventuri.   

Lipsa stimei de sine - femeile pot avea senzatia ca nu sunt admirate suficient de partenerul lor si, astfel, pot fi tentate sa insele pentru a-si confirma faptul ca inca sunt atractive si seducatoare. Cand o relatie ajunge la un moment de stagnare, in care partenerul nu mai face nici un efort constient sa o asigure ca este atractiva in continuare, femeia se simte nesigura.

Aceasta insecuritate o determina sa caute afirmarea in afara relatiei, sub forma unei aventuri. A fi considerata atragatoare de altcineva compenseaza lipsa afectiunii pe care o simte din partea partenerului stabil si o ajuta sa-si consolideze stima de sine.

In timp ce femeile cu un nivel ridicat al stimei de sine reusesc sa ramana fericite intr-o relatie, cele cu o stima de sine scazuta sunt adesea determinate sa insele.