Cum te descurci cu un barbat gelos?

Barbati puternici care cad in mrejele ei, femei care nu o inteleg... Gelozia nu a fost nicicand una dintre cele mai logice dintre emotii. Care sunt semnele geloziei...

Barbati puternici care cad in mrejele ei, femei care nu o inteleg... Gelozia nu a fost nicicand una dintre cele mai logice dintre emotii. Care sunt semnele geloziei si cum te poti descurca cu un barbat atins de ea?

De ce sunt gelosi barbatii?
Indiferent de forma sub care isi ascund gelozia, cauza este mereu aceeasi: nesiguranta. Se pare ca exista chiar o legatura intre gelozie si infidelitate atunci cand vin in discutie barbatii. Barbatii nu mai stiu excat ce ar trebui sa fie pentru femeia de langa ei: cel puternic sau pe picior de egalitate cu ea? Aceasta incertitudine aduce in prim plan gelozia.

Multi dintre ei au probleme cand vine vorba de implicarea serioasa intr-o relatie.

Le este frica sa se dedice unei singure persoane - daca nu va merge sau daca il paraseste? Si asa ajung barbatii sa-si impartaseasca emotiile. Pot fi gelosi pe iubitele lor, ba mai mult chiar, pot fi infideli. Ajung sa gandeasca ca daca nu pun toate "fructele" relatiei intr-un singur cos, aceasta va fi in siguranta.

Care sunt semnele geloziei?

  • Daca se "invarte" in jurul infidelitatii. Daca isi va vedea parintii ca se inseala reciproc, va creste gandindu-se ca asa fac de obicei partenerii si probabil va face la fel.
  • Daca a fost inselat. Se va intreba la ce bun sa aiba incredere in tine cand si el a fost ranit la randul sau intr-o relatie anterioara.
  • Daca nu are incredere in sine.
    Daca nu crede ca este foarte important pentru tine atunci se va intreba mereu de ce stai cu el si cat timp vei face acest lucru.
  • Daca esti mai bine platita decat el. Cred ca nu mai este nevoie de explicatii. Citeste orice revista in care se scrie despre vedete: orice legatura intre o femeie faimoasa si un barbat mai putin faimos nu a durat foarte mult.

Multe dintre noi scpam din vedere semnele de gelozie la inceputul unei relatii. Interpretam comportamentul lor posesiv ca semne de dragoste, romantism chiar. Altele ignora semnele sau evita discutiile referitoare la aceasta. Aceasta este o mare gresala. Nu trebuie sa ne gandim sau sa speram ca gelozia va disparea de la sine.
Trebuie sa invatati sa vorbiti despre aceasta problema si sa o rezolvati.

Cum sa te descurci cu un barbat gelos

  • In primul rand sa recunoasteti amandoi ca gelozia este o problema.
  • Faceti un pact. El: ca va incerca sa-si schimbe comportamentul si ca va accepta ajutorul tau. Tu: ca nu iti vei schimba comportamentul doar pentru a-l accepta pe el asa cum este. Sa nu faci niciodata lucruri doar pentru a-l vedea fericit. Va gasi alte motive de gelozie.
  • Cauta adevaratele motive ale geloziei. Mereu este forba de nesiguranta in legatura cu ceva... dar cu ce? Poate ca ii trebuie Creeaza un "cod al geloziei". Va lucra pentru amandoi in situatiile dificile, veti intelege oriunde ati fi ca este vorba de gelozie.
  • Nu-l cocolosi.
    Sa nu-ti schimbi comportamentul doar pentru a evita accesele lui de gelozie. Niciodata sa nu-i arati ca ii poti accepta cu usurinta gelozia.
  • Nu refuza ajutorul. Gelozia este una dintre cele mai intalnite probleme in cabinetul psihologilor. Daca nu stii de unde sa "apuci" problema, un psiholog te poate ajuta sa afli cauza si sa pui la cale un plan pentru rezolvarea problemei.