Ce te face sa nu mai iubesti?

Tradarea, cruzimile minore, infidelitatea, singuratatea in doi...

Ce te face sa nu mai simti caldura lui, sa nu mai fii capabila sa ii spui, din priviri, ca il iubesti, sa nu mai vrei sa ii saruti buzele in fiecare dimineata, sa nu mai poti sa privesti in ochii lui, sa nu iti mai fie dor de el? Ce te face sa nu il mai iubesti?

Poate si tu ai fost partasa unei povesti incredibile, unei iubiri profunde, care s-a sfarsit intr-o clipa sau s-a macinat, tacut, in timp. Poate ai simtit pe propria piele cum este sa devii un simplu spectator al unei piese de teatru care nu reuseste sa te mai atinga, sa iti miste sufletul, sa te faca sa vibrezi la fiecare replica, la fiecare suflu...

Tradarea, infidelitatea, singuratatea care te secatuieste de puteri, cruzimile minore, care sapa adanc in sufletul tau - toate si fiecare in parte sfasie inima si te pot face sa nu mai simti iubirea, sa nu mai simti dragostea.

Pe Ana, nimic nu a durut-o mai tare decat ignoranta lui: "L-am iubit cum nu am crezut ca sunt capabila sa o fac vreodata. La inceput a fost o relatie perfecta, dar in timp, din cauza ignorantei lui fata de sentimentele si nevoile mele, am ajuns sa nu mai stiu cine este el, am simtit cum dragostea se destrama. M-am inchis in mine, m-am umplut de durere, ma simteam goala pe dinauntru si ma intrebam mereu unde este omul pe care l-am iubit si care m-a iubit... pana m-am saturat sa visez in tacerea ca viata noastra in doi va fi frumoasa". Ana a invatat ca ignoranta, singuratatea in doi, poate rani mai mult decat orice infidelitate.

Crina este de parere ca monotonia o face sa nu mai iubeasca. "Nu am fost niciodata o persoana careia sa ii placa sa stea inchisa in casa, in fata tv-ului, dar nici in cluburi in fiecare seara. Intr-o relatie amoroasa sunt la fel, simt mereu nevoia sa nu stau locului: imi doresc ca amandoi sa iesim cu prietenii, sa calatorim, chiar si pana in parc, sa ne spunem cuvinte frumoase, poate sa ne certam din cand in cand pe nimicuri, dar sa ne impacam dupa si sa ne iubim si mai mult. Cu Andrei totul devenise tern, lipsit de viata, in fiecare zi aceleasi intamplari fara pic de traire, de suflet si nu am mai putut sa ii dam un suflu nou relatiei noastre, sa o 'resuscitam'", marturiseste Crina. Pana la urma, si cruzimile minore pot distruge...

"Stii cat de dureros este sa nu mai simti acel nod in gat atunci cand iti vezi iubitul?", ma intreba Cristina. "Si asta fara ca el sa iti dea vreun motiv anume. Mi s-a intamplat asta. Nu am mai simtit zvacnirea acea nebuna, emotia incontrolabila, pe care o simt acum cu Mihai. O alta iubire te poate face sa nu mai iubesti. Suna ciudat, stiu, dar cine se chinuie sa inteleaga dragostea? Eu o traiesc si altceva nu vreau sa stiu...", spune, zambind, Cristina.

"Amagirea continua te face sa nu mai iubesti. Iubirea se sfarseste atunci cand ajungi sa te minti ca inca mai iubesti. Sa nu mai poti sa simti durerea sau bucuria din sufletul celui de langa tine si totusi sa nu vrei sa renunti, pentru ca ceva te tine, poate ca inca mai speri ca iubirea va reveni. Uiti, insa, ca amagirea iti poate ucide sufletul", imi marturiseste Oana.

Sa ne asteptam randul...


Ce te face sa nu mai iubesti? Poate singuratatea in doi, infidelitatea, neglijarea, monotonia sau poate apucaturile banale transformate in cruzimi, care iti stigmatizeaza sufletul, il fac greu, plin de rani. Uneori este mai usor sa raspunzi la intrebari precum "Ce te face sa il iubesti?" sau "De ce il iubesti?" pentru ca betia dulce a dragostei este mai usor de explicat, de aratat. Nu iti ramane decat sa-ti astepti randul la "ghiseul de sentimente adevarate", la fericire, pentru ca acestea chiar exista pentru fiecare dintre noi.

Un articol de Nicoleta Tarantus