Ce te face nefericita intr-o relatie?

Lipsa unei vieti sexuale active si a spontaneitatii sunt principalele cauze, potrivit unui studiu

Sase din zece cupluri sunt nefericite, o persona din zece nu mai are incredere in partener si patru din zece s-au gandit, macar o data, sa isi paraseasca partenerul, potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie. Lipsa unei vieti sexuale active si a spontaneitatii sunt principalele cauze care fac un cuplu nefericit.

Probabil este inevitabil ca dragostea nebuna de la inceputul relatiei sa se diminueze pe masura ce trece timpul, desi multe dintre noi si-ar dori ca acest lucru sa nu se intample. "Pai daca ar fi sa traim totul cu aceeasi intensitate, cu aceeasi nebunie de la inceput, am muri. Gandeste-te numai la cata energie consumam atunci cand suntem indragostite", imi spunea, odata, o prietena.

Pentru unele cupluri, acea spontaneitate de inceput este inlocuita cu o constanta si profunda afectiune, insa nu pentru atat de multe cat ne-ar placea sa credem.

De fapt, tot mai multe cupluri sunt nefericite, spun cercetatorii.

Nu uita sa il iubesti...  


Studiul realizat pe 3.000 de cupluri a aratat, de asemenea, ca lipsa de sex, spontaneitate, afectiune si de romantism mentin cu greu o relatie de dragoste. 25% dintre participanti la aceasta cercetare sustin ca activitatea din dormitor este mult mai superficiala decat perfecta si mai mult de jumatate dintre ei au spus ca partenerul lor nu mai este afectuos cum era la inceputul relatiei. Pentru 33%, spontaneitatea (ca plecarile "pe nepusa masa" in vacante romantice, pregatirea mancarii preferate sau oferirea unui buchet de flori) a fost data uitarii cu desavarsire.

"La inceputul relatiei, cuplul este foarte fericit, isi face planuri, romantismul este la cote maxime, insa, din pacate, se intampla ca dupa 'perioada de miere', partenerii sa inceapa sa nu mai fie atenti la nevoile celuilalt, nu mai fac eforturi pentru a multumi persoana de langa"
, spune David Brown, reprezentant al site-ului UKDating.com.

13% din cupluri nu mai doresc aceleasi lucruri pentru viitor si 19% nu dau reciproc destul timp sau atentie, mai releva acest studiu.
Pentru 16% dintre participanti, lipsa de timp pentru a vorbi este o marul discordiei, in timp ce 7% pur si simplu nu mai au chef unul de celalalt.

Trebuie sa ai curajul sa iti asumi orice risc


Sincer, mi se par foarte triste aceste concluzii si, din pacate, cunosc si eu foarte multe cupluri nefericite in jurul meu, aici in Romania, nu in Marea Britanie, insa prefer sa vad "partea plina a paharului".

"Daca incerci, si reusesti, sa nu fii egoist, atunci relatia ta de cuplu va fi una fericita"
, imi spunea o prietena si cred ca avea dreptate. Daca te comporti cu partenerul tau in acelasi mod in care ti-ai dori ca el sa se comporte cu tine, atunci relatia nu poate fi decat fericita, as adauga.

Remus si Bianca sunt impreuna de 8 ani si se declara foarte fericiti: "Trebuie sa fii realist, acesta este secretul unei relatii fericite. Sa nu pornesti cu asteptari foarte mari.
O relatie nu trebuie sa presupuna o 'munca titanica', pentru ca la un moment dat vei obosi. Important este sa stii cum sa mentii flacara aprinsa si sa nu incerci sa schimbi persoana de langa tine, pentru ca iubirea presupune si acceptare"
, spune Ana.   

Pe Facebook, prietenele si prietenii Eva.ro si-au exprimat parerea. Gabriel, de exemplu, considera ca "lipsa de comunicare e cel mai nefericit lucru intr-o relatie. De aceea sustin ca a comunica cu persoana iubita inseamna convietuire pana la adanci si batraneti!!!".

Mihaela raspunde scurt si la obiect: "Minciuna!", iar Adina si Andra enunta acelasi motiv de nefericire intr-o relatie.

"Rutina... Nici minciuna, nici gelozia, doar lipsa spontaneitatii, lipsa de comunicare. Cred ca daca astea nu ar exista, atunci si viata sexuala si cea de cuplu ar fi extraordinara", este de parere Lacramioara.

"Ignoranta transforma o relatie fericita in una incredibil de nefericita"
, spune Roxana, iar "lipsa curajului de a-ti asuma orice risc poate distruge o relatie", este de parere Elena.

"Aroganta partenerului si starea de superioritate pe care o afiseaza si la indemnul (poate) al asa zisilor prieteni care la fel se comporta cu partenerele lor", este de parere Nicoleta.

Pe tine ce te-ar face nefericita intr-o relatie?

Un articol de Nicoleta Tarantus