Cat de importanta este independenta intr-o relatie

Daca in cuplu exista o independenta a partenerilor, atunci si increderea unuia in celalalt este la cotele cele mai inalte. Atunci cand increderea celor doi implicati in relatie...

Este foarte placut sa iti pierzi capul atunci cand esti indragostita, dar cat de "sanatos" este acest lucru pentru planurile tale pe termen lung? Mai pot avea ele exclusivitate?

Pentru a-ti face relatia de dragoste cat mai puternica, de preferat ar fi sa gasesti o cale de mijloc pentru a balansa independenta ta cu implicarea emotionala.

Daca in cuplu exista o independenta a partenerilor, atunci si increderea unuia in celalalt este la cotele cele mai inalte. Atunci cand increderea celor doi implicati in relatie are un procent scazut, se poate ajunge la dependenta sau, mai rau, la posesivitate.

Exista cazuri dramatice de relatii in care unul dintre parteneri ajunge sa fie dependent material pe termen lung de celalalt. Ma refer aici si la casniciile in care femeia renunta la jobul ei pentru a creste copii, iar mai tarziu ajunge sa nu se mai inteleaga cu sotul si doreste sa divorteze, dar nu are cum. El este cel care aduce bani in casa, femeia fiind  conditionata sa ramana "legata" de sotul santajist, uneori, chiar toata viata. Un adevarat chin!

In permanenta trebuie sa fii constienta si de nevoile tale, sa ii oferi spatiu si celuilalt (fiecare dintre noi are nevoie de momentele sale de intimitate) si sa ai o viata sociala in afara cuplului.

De ce este bine sa fii independenta


Femeile independente au inceput sa castige teren in fata barbatilor. De ce? Pentru ca lasa impresia unor femei puternice, gata sa dea piept cu viata, fiind demne de admirat. Si nu ma refer aici neaparat la femeile independente din punct de vedere financiar.

O femeie independenta este capabila sa ia singura deciziile, nu se gandeste in permanenta la fiecare pas pe care il face si nu asteapta mereu sa fie cineva acolo pentru a o tine de mana, precum un copil neajutorat.

Daca esti capabila sa gandesti singura, sa actionezi fara vreun imbold din partea lui si sa nu depinzi in totalitate de aprobarea celui de langa tine, vei avea mai multa incredere in tine.

Gandirea umana a evoluat, iar menirea femeii nu mai este sa stea la cratita si sa aprobe in continuu barbatul, fara a-si expune propria opinie. O relatie de dragoste presupune, pe langa multe altele, comunicare, un dialog, si nu un monolog. Fiecare are ceva de spus si sunt multe lucruri de dezbatut...

Poti avea o relatie mai buna cu iubitul tau daca nu vei poza intr-o persoana dependenta de el; barbatii adora femeile cu idei, care au ceva de spus, cu pasiuni si cu o viata proprie. O persoana careia ii este frica sa fie singura, nu inspira decat nesiguranta de sine. Independenta in dragoste este vitala, atat pentru tine, cat si pentru el.

Cum poti ramane independenta


  • Nu trebuie sa uiti niciodata cine esti. Nu renunta la prieteni, la hobby-uri sau la modul de viata pe care le aveai la inceputul relatiei de dragoste. Nu refuza sa faci lucrurile care iti fac placere doar pentru a intra in gratiile lui. Daca te face sa te simti bine, continua sa te vezi cu prietenii tai si sa ai hobby-urile pe care le aveai. Nu iti pierde identitatea.

Este posibil ca, dupa o relatie indelungata, sa te desparti de partener si sa realizezi ca nu mai stii cine esti, nu te mai recunosti. Si aveai atatia prieteni si iti placea sa faci o sumedienie de lucruri, dar unde sunt acum toate acestea? E ca si cum ai fi suferit o amnezie...

Nu incerca sa te schimbi pentru cineva daca acest lucru nu te face sa te simti bine! Nu uita niciodata ca si tu existi in  relatie si contezi la fel de mult ca si el.