"Am pârât-o pe amanta soțului meu la bărbatul ei, iar el a bătut-o. Nu mă simt vinovată"

Poveste adevărată. Am aflat că soțul meu mă înșela chiar când stăteam acasă cu mezinul, în concediu maternal. Mi-am zis e OK, se mai întâmplă, nu sunt eu prima
Iar după 5 ani de căsnicie frumoasă, nu am de ce să mă tem de concurența uneia care nu numai că era și ea măritată, dar era și mai bătrână decât soțul meu. 

N-am înțeles resortul care l-a împins pe el spre ea, o femeie de 35 de ani care nu are nimic special, apoi am înțeles că el avea nevoie de sex, ea era alături, la birou, și mai ales avea un libidou pe care eu îl pierdusem undeva între nașteri, alăptări, copii mici și grijile casei.

Am învățat din asta multe, cu prețul unor nopți nedormite, cu o durere surdă în suflet care probabil că nu va trece niciodată – știți cum e, ierți dar nu uiți – și am mers mai departe.
De dragul familiei mele, al copiilor mai ales, și pentru că totuși îmi iubesc soțul și am înțeles că nu trebuie să uit să fiu și soție, nu numai mamă și gospodină. Undeva avusesem și eu partea mea de vină.

Cum spuneam, durerea aia în suflet nu a murit niciodată. Unii o numesc gelozie, eu nu știu dacă asta e, însă știu că ea mă face să o urăsc din toată ființa mea pe femeia aia. Iar când ea a venit la mâna mea, o vreme după, nu am ezitat să o pedepsesc.
Mai exact viața, că așa se întâmplă, m-a adus în situația neașteptată de a-i cunoaște soțul amantei bărbatului meu. Nu insist asupra detaliilor, n-aș vrea să dezvălui prea multe informații din casă, însă l-am cunoscut, și atunci ea m-a implorat să nu-i spun soțului ei de aventura cu soțul meu. 

I-am zâmbit sardonic și din asta ea a înțeles că nu voi păstra secretul, și atunci a plusat: că dacă el va afla o va snopi în bătaie, că nu e prima dată când o bate și că se teme pentru viața ei.
N-am crezut-o. I-am spus că nu e treaba mea, și că probabil trebuie să-și revizuiască și ea un pic comportamentul, că poate ăla nu o bate degeaba, nu? Nu-mi venea să cred că eu am putut gîndi astfel, sunt împotriva oricărei forme de violență, cu atât mai mult conjugală, însă față de femeia asta aveam eu însămi porniri violente, așa că poate asta a fost cauza pentru care nu m-am arătat prea șocată de vestea că bărbatul ei o bate.