Pe cine aleg?

Am ales ca in urmatoarele mele articole de pe Eva.ro sa fac o alegere si sa raspund unui cititor. Mai bine spus, sa plec de la o tema propusa de voi. Drept urmare...

Am ales ca in urmatoarele mele articole de pe Eva.ro sa fac o alegere si sa raspund unui cititor. Mai bine spus, sa plec de la o tema propusa de voi. Drept urmare, casuta de mail iubire@eva.ro va ramane deschisa solicitarilor voastre. Nu pot avea pretentia ca voi raspunde la toate solicitarile, dar cred ca va veti regasi in unele dintre ele.

Si, cum eu am facut o alegere, am ales un mail despre dificultatea de a alege. Raspunsurile vor fi facute numai la aceasta rubrica; cei care doresc raspunsuri personale ma pot contacta in cabinetul online al CPAP.

"Buna ziua,

As avea nevoie de un sfat. Sunt intr-o situatie destul de complicata si nu mai stiu cum sa ies din ea. Am 28 ani si acum 7 luni am pus capat unei relatii de 4, cu un barbat cu 4 ani mai mic decat mine, cu care m-am inteles perfect. Defectul lui: era genul mai comod, care dormea mai mult si nu facea prea multe in casa.

In urma cu 1 an, inainte de a termina relatia, am avut o aventura, care s-a finalizat destul de repede, si prietenul meu a aflat de ea. Am mai stat impreuna 3 luni dupa ce a aflat si ne-am despartit apoi, pentru ca el nu putea depasi momentul si gandul aventurii. Intre timp, am mai avut o relatie, pe care am terminat-o destul de repede, cu un foarte bun prieten.

La mai putin de o luna dupa ce am inceput noua relatie, fostul prieten m-a contactat si mi-a marturisit sentimentele lui fata de mine, lucru care mi-a dat peste cap echilibrul intern, si mi-am dat seama ca inca il mai iubesc. Actualul prieten este foarte indragostit de mine si suplineste lipsurile pe care le-a avut fostul prieten; adica: face curat, gateste, aduce micul dejun la pat si multe alte detalii de acest fel.

Problema mea este ca sentimentele mele fata de prietenul actual nu sunt cum ar trebui sa fie pentru un partener care doreste sa isi intemeieze o familie cu mine, care imi ofera mici rasfaturi. Fostul prieten a inceput o afacere, din care castiga binisor si care acum ii ocupa destul de mult timp. Chimia dintre mine si fostul prieten este fantastica, ne completam unul pe altul, ne intelegem din priviri, ne relaxam unul in prezenta altuia, lucru care nu se intampla cu actualul.

Inima mea spune sa mai dau o sansa fostului prieten, dar mintea se sperie de o nereusita si de o reintoarcere la vechile probleme. Pe actualul prieten sincer nu il iubesc, dar imi ofera un confort material si casnic, pe cand fostul prieten este genul mai putin stabil.

Nu stiu cum sa o mai scot la capat. Il iubesc pe fostul meu prieten cum nu am iubit pe nimeni si sentimentele sunt reciproce, trairile sunt intense, momentele petrecute impreuna sunt fantastice, dar imi este frica de un nou esec.

Va rog, ajutati-ma intr-un fel sau altul, ca eu nu mai stiu cum sa 'gandesc normal'.

Cu stima, H."