Dragoste... la primul click!

Oare sa fie chiar atat de simplu? In societatea actuala, este tot mai greu sa iti faci timp pentru a iesi in oras impreuna cu prietenii, a merge la un spectacol...

Oare sa fie chiar atat de simplu? In societatea actuala, este tot mai greu sa iti faci timp pentru a iesi in oras impreuna cu prietenii, a merge la un spectacol, la o lansare de carte ori la vreun alt eveniment de acest gen, unde ai avea posibilitatea sa cunosti un barbat interesant. Da, suna ademenitor... insa a devenit aproape imposibil.

Ajungi acasa dupa lasarea serii si atunci esti mult prea obosita pentru a mai face altceva in afara de un dus si de a merge la culcare. A doua zi o iei de la capat, iar in weekend te ocupi de problemele administrative sau - in eventualitatea fericita in care mai ai energie - iesi cu prietenii. Insa, dupa cum bine stii, cu o floare nu se face primavara, iar sansele de a cunoaste pe cineva de care sa te simti atrasa sunt direct proportionale.

Ar mai fi de luat in calcul posibilitatea de a cunoaste pe cineva la serviciu, dar nu ar trebui sa pui prea multa baza pe acest lucru. Dincolo de faptul ca, in general, ai cu totul alte lucruri de facut decat sa flirtezi, nici nu ar fi prea indicat sa ai o idila cu un coleg de birou.

Gandeste-te la posibilitatea ca relatia sa nu fie asa cum va doriti fiecare si sa ajungeti la despartire; oare veti mai putea lucra in aceleasi bune conditii ca si pana atunci? Aceasta ca sa nu mai spunem ca n-ar fi recomandabil nici sa fiti chiar tot timpul impreuna, asa cum se intampla atunci cand lucrati in cadrul aceleiasi companii.

Ce optiuni iti mai raman, in cazul acesta? Poate ca te-ar tenta si pe tine un periplu in lumea virtuala, dar subiectul in sine este atat de controversat, incat se intampla sa renunti inainte de a incerca.

"Daca e vreun maniac? Daca e insurat? Daca are cine stie ce interese ascunse? Daca nimeresc intr-o capcana din care nu voi mai sti cum sa ies?".

Acestea sunt numai cateva dintre temerile care te determina sa inchizi site-urile specifice. Insa cum era vorba aceea din popor? "Incercarea moarte n-are", iar orice calatorie incepe cu primul pas. Practic, nu ai ce pierde; s-ar putea dovedi chiar distractiv si nu se stie niciodata ce sansa poti avea.

Ar trebui sa ai in vedere doua aspecte esentiale: cum sa-ti concepi profilul virtual (astfel incat acesta sa fie suficient de atragator pentru a incita pe ceilalti sa te cunoasca si, in acelasi timp, sa tina la distanta aventurierii) si cum sa te pui la adapost de eventualele pericole. Sa luam lucrurile pe rand...

Cum sa-ti concepi profilul


  • "O fotografie spune mai mult decat 1000 de cuvinte". Ea poate fi elementul cheie care sa-l determine pe cel ce-ti vizualizeaza profilul sa te abordeze. Evita fotografiile tip buletin, care nu te pun in valoare, si nu posta nici fotografii prea conventionale (de genul "Eu pe canapea"). Ideea este sa incerci sa iesi putin din tipare, pentru ca "oferta" este vasta si trebuie sa te evidentiezi intr-un fel.


  • In cazul in care, din precautie, nu doresti sa-ti publici poza, alege o imagine interesanta, care sa te reprezinte: de exemplu, o fotografie deosebita, facuta chiar de tine. Si, atunci cand o afisezi pe site, pune-ti intrebarea: tu ai vrea sa stii mai multe despre cineva care are aceasta fotografie in profil?

  • Alege-ti un username simpatic, dar nu banal si nici prea lung ori "intesat" de cifre sau simboluri. Este bine sa nu fie nici prea complicat, intrucat, in general, lumea fuge de ceea ce nu intelege. Sunt de evitat si combinatiile excesiv de romantioase, pentru ca (sunt de parere barbatii) denota disperarea de a gasi un partener.

  • De regula, nu ai la dispozitie prea mult spatiu pentru a-ti posta o caracterizare; prin urmare, aceasta trebuie sa fie in acelasi timp reprezentativa, concisa, spirituala si sa aiba acel "ceva" care sa-ti puna in valoare personalitatea. O prezentare protocolara este utila atunci cand aplici pentru un post, dar nu in cazul de fata. Si-apoi, daca iti doresti un partener care sa aiba simtul umorului, ar trebui sa te gandesti ca si el (oricine-ar fi) isi doreste acelasi lucru.

Trei tipologii masculine de care este bine sa te feresti


Poate ca interlocutorul nu-ti spune adevarul asupra situatiei sale, in general; nu e de dorit, insa este perfect posibil. Pana la a te gandi la aceasta perspectiva, fa tot ceea ce tine de tine pentru a te proteja.
Cu alte cuvinte, alege cu incredere optiunea "Ignore" atunci cand este vorba despre urmatoarele tipuri de barbati:

"Intentionez sa ma despart de sotia mea". Cel putin, tipul nu-si ascunde starea civila. Insa chiar si in aceasta situatie, apreciaza onestitatea si stai la distanta. Nu ai nevoie de complicatii. In aceeasi nota, studiaza cu atentie fotografia celui care te-ar interesa: daca este usor neclara, barbatul poarta ochelari mari de soare ori este fotografiat de la mare distanta, sunt toate sansele sa fie insurat si sa incerce astfel sa se camufleze. Este cazul sa devii circumspecta.

Isi doreste femeia perfecta. In esenta, nu este ceva gresit; insa toate pretentiile mentionate in profil se refera exclusiv la insusirile fizice ale viitoarei partenere: bineinteles, clasicul 90-60-90, par lung, ochi albastri... si asa mai departe. Nici o precizare despre ce preferinte si-ar dori sa aiba aceasta: muzica, lectura, calatorii, sport, pictura, filme... Asadar, sunt toate sansele ca el sa fie interesat doar de o relatie sexuala.

Profilul nu este completat. Cu alte cuvinte, se prea poate sa fi dat peste domnul "Sunt ocupat" si de ce s-ar schimba acest lucru dupa ce va veti cunoaste? In fond, in lumea intalnirilor virtuale este vorba despre un fel de marketing; fiecare incearca sa iasa in relief prin ceva.
Iar daca pe respectivul nu-l intereseaza modul in care este perceput de catre cei care ii vizualizeaza profilul, de ce-ar merita sa-ti pierzi timpul?