Vedete România: Top 6 scandaluri în familie

1 Aprilie 2011

Fie că este vorba de o moştenire, fie că diferenţa de mentalitate îşi face simţită prezenţa, în fiecare familie există un scandal pornit din aceste două direcţii. În astfel de situaţii au fost şi încă mai sunt câteva persoane publice de la noi care aleg, însă, să-şi spele lucrurile în public. Fac turul televiziunilor, îşi aruncă săgeţi, se jignesc, se ameninţă, crezând probabil că astfel se va putea rezolva situaţia cumva sau, pur şi simplu, pentru singurul motiv că le pace să se facă auziţi. Despre ele am decis să vorbim astăzi, exemplificând de ce unele persoane publice, fraţi, mame şi fiice, nu-şi mai vorbesc de ani buni.

1. Oana Zăvoranu şi mama ei se războiesc pentru 60 de milioane de euro

Scandalul pe moştenire dintre Oana Zăvoranu şi mama ei ţine primele pagini ale tabloidelor de câţiva ani buni. Oana îşi acuză mama că i-a furat moştenirea lăsată de tatăl ei, în timp ce Mărioara Zăvoranu declară că nu are nicio vină şi că nu a vrut decât să administreze averea pe care a lăsat-o soţul ei, de teamă că fiica sa ar putea-o arunca pe drumuri. De la scandalul propriu-zis s-a mers extrem de departe, cele două ajungând să se blesteme, să se înjure, să se comporte ca şi cum ar fi cei mai mari duşmani.

2. Ionuţ şi Dragoş Dolănescu se bat prin tribunale

Cei doi fii ai regretatului artist Ion Dolănescu nu mai au linişte de la decesul tatălui lor, care a murit pe 19 martie 2009. Dacă până după înmormântarea lui Ion Dolănescu cei doi se aveau ca fraţii, o dată cu începerea discuţiilor despre moştenire, spiritele s-au încins şi au rămas astfel până în ziua de astăzi. Drumurile făcute la tribunal şi-au pierdut de mult numărul, principala problemă fiind cele 2 milioane de euro lăsate moştenire de marele artist. Cei doi fraţi Dolănescu se ceartă astăzi pe bijuterii, pe tablouri, pe case, terenuri şi conturi, se acuză de furt şi de răutate.

3. Cel de-al patrulea copil al lui Adrian Păunescu, Adriana Bârlea, iese la atac

După ce totul indica faptul că relaţiile dintre "noua" fiică a regretatului scriitor, apărută la înmormântarea acestuia, şi restul familiei Păunescu sunt foarte bune, iată că lucrurile au luat o altă întorsătură pe 24 martie. Andreea Bârlea a ieşit la atac, deschizând un proces prin care îşi cere dreptul la o parte din moştenirea scriitorul, dar şi dreptul de a purta numele celui despre care spune astăzi că-i este tată real. Adrian Paunescu a lăsat urmaşilor nu doar drepturile de autor, ci şi foarte multe proprietăţi. Conform ultimei declaraţii de avere a marelui poet, moştenitorii săi au de împărţit nouă imobile (Tancăbeşti, Bucureşti, Vatra Dornei şi Craiova), tot atâtea terenuri, dar şi foarte multe bunuri, printre care cărţi, tablouri sau bijuterii. Oficial, averea se ridică la peste trei milioane de euro, dar "gurile rele" susţin că aceasta ar fi mult mai mare.

4. Andrei Tinu, scandal cu familia "oficială" a lui Dumitru Tinu

De la moartea ziaristului, care a avut loc pe 1 ianuarie 2003, familia sa a ţinut-o dintr-un proces în altul. Mai întâi a fost vorba despre recunoaşterea paternităţii lui Andrei Iucinu, un tânăr născut dintr-o relaţie extraconjugală pe care a avut-o Dumitru Tinu cu Emilia Iucinu. Apoi, este vorba despre anularea certificatului de moştenitor, acesta intervenind în momentul în care Andrei a fost recunoscut drept fiu oficial.

5. Pepe s-a certat cu familia din cauza Oanei Zăvoranu

Chiar dacă astăzi se află într-un proces de divorţ cu ecouri extrem de zgomotoase, Pepe şi Oana Zăvoranu s-au iubit pătimaş acum câţiva ani de zile, iar acest lucru a dus ca ei să rupă totalmente relaţiile cu părinţii. Astfel că artistul nu a vorbit mai bine de 3 ani şi jumătate cu părinţii lui pentru că aceştia nu au vrut să o accepte pe Oana Zăvoranu. Mai mult decât atât, Pepe nu şi-a invitat părinţii la cununia civilă pe care a organizat-o în cea mai mare taină, de la o... oră la alta.

6. Andreea Antonescu a fugit de acasă

Fosta componentă a trupei Andre, astăzi mamă în devenire, nu a avut o adolescenţă tocmai liniştită. Este de renume momentul în care a decis să fugă de acasă pentru că tatăl ei nu era de acord cu iubitul pe care îl avea pe atunci. Deşi ea spune că plecarea de acasă a intervenit din cauza stresului la care era supusă şi din cauza faptului că voia să le demonstreze tuturor că se poate descurca şi singură, adevăratul motiv a fost dragostea pe care o simţea pentru Iustin Paraschiv, bărbatul de care s-a despărţit după 7 ani de relaţie.